Városlista
2022. január 26, szerda - Vanda

Hírek

2021. Június 01. 09:25, kedd | Kék hírek
Forrás: Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség közlemény

Letartóztatásban marad az esztergomi vízipipadohány hamisító

Letartóztatásban marad az esztergomi vízipipadohány hamisító

A Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség a letartóztatása meghosszabbítását kérte annak a férfinak, aki Esztergomban olyan vízipipadohányt gyártott és értékesített, melybe dohány helyett faforgács és fűrészpor került.

A megalapozott gyanú szerint a gyanúsított 2019. év decemberétől egy esztergomi ingatlanban összesen közel 20.000 kg vízipipadohány gyártásában és értékesítésében vett részt, oly módon, hogy a dohány helyett faforgács, illetve fűrészpor került a késztermékekbe.

Mivel a dohánygyártmányok a tartalmukat tekintve hamisítványok, így rossz minőségű termékeknek minősülnek. A gyanúsított a vízipipadohány gyártásához adóraktári engedéllyel nem rendelkezett, a termékek előállítása, tárolása és szállítása hatósági engedély nélkül történt, így az előállított vízipipadohány adózás alól elvontnak minősül.

A dohánytermék után a gyanúsított nem fizette meg a 409.471.300,- Ft jövedéki adót és a 232.472.041,- Ft összegű ÁFA-t, így összesen 641.943.341,- Ft vagyoni hátrányt okozott az állami költségvetésnek.

A Nemzeti Adó-és Vámhivatal Közép-Dunántúli Bűnügyi Igazgatósága Komárom-Esztergom Megyei Vizsgálati Osztályának nyomozói a férfit különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette és jelentős mennyiségű, üzletszerűen elkövetett rossz minőségű termék forgalomba hozatala bűntettének elkövetése miatt hallgatta ki gyanúsítottként.

A főügyészség indítványával egyezően a Tatabányai Járásbíróság nyomozási bírája a gyanúsított letartóztatását 2021. május 4-én egy hónap időtartamra elrendelte.

A főügyészség indítványt tett a férfi letartóztatásának további három hónappal történő meghosszabbítására tekintettel arra, hogy vele szemben továbbra is fennáll annak a veszélye, hogy szabadlábra kerülése esetén a bizonyítást veszélyeztetné, továbbá újabb szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekményt követne el.

A nyomozási bíró az ügyészi indítványról az iratok alapján fog dönteni.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Január 25. 17:02, kedd | Kék hírek

Megverték, majd kirabolták ismerősüket

A rendőrök azonosítottak, majd elfogtak két férfit, akik kirabolták alkalmi ismerősöket Hódmezővásárhelyen.

2022. Január 25. 12:03, kedd | Kék hírek

Magára hagyta állatait – a rendőrség nyomoz

Az erzsébetvárosi nyomozók azzal gyanúsítanak egy budapesti nőt, hogy azért pusztult el öt macskája, mert költözéskor korábbi lakásában hagyta őket.

2022. Január 24. 12:02, hétfő | Kék hírek

Fertőtlenítőszer-hamisítók ellen emeltek vádat

Vádat emeltek két férfi és két nő ellen, akik a koronavírusjárványt kihasználva hamis kézfertőtlenítő-szert gyártottak és értékesítettek, a csalással pedig hét sértettnek több mint 28 millió forint kárt okoztak

2022. Január 23. 16:06, vasárnap | Kék hírek

Letartóztatták a 17 éves szurkálót

A 17 éves fiú ellen életveszélyt okozó testi sértés bűntett gyanúja miatt indult eljárás.