Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2020. Április 04. 04:00, szombat | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu - illusztráció: pixabay

Letartóztatták a betörőket szállító nőt

Letartóztatták a betörőket szállító nőt

Az Esztergomi Járási Ügyészség a lőfegyverrel visszaélés bűntette és lopás bűntette miatt indult ügyben indítványozta annak a nőnek a letartóztatását, aki kocsival szállította a társait a betörés helyszínére.

A nő február 4-én éjjel két férfitárság a Süttő területén lévő Szitli dűlőbe szállította, ahol társai betörtek egy présházába és onnan szerszámokat, háztartási eszközöket, valamint három lőfegyvert, egy légpuskát, egy darab nyílpuskát tulajdonítottak el összesen 843 ezer forint értékben. Rongálással 60 ezer forint kárt okoztak. A nő a társait az autóban várta, majd – miután azok az ellopott tárgyakat a csomagtartóba bepakolták – hazaszállította őket – részletezte az ügyet a megyei főügyészség közleményében.

Kitérve arra is, hogy ezt követően február 19-én 3 óra körül a nő ismét a süttői Szitli dűlőbe szállította a két férfit, akik megkíséreltek bejutni egy borospincébe, a hangosan megszólaló riasztó miatt azonban a helyszínről elmenekültek, ezért nem tulajdonítottak el semmit.

Az Esztergomi Járásbíróság az ügyészség indítványáról a gyanúsított meghallgatása alapján döntött. Az ügyészség indítványára a bíróság elrendelte a gyanúsított telekommunikációs eszközön keresztüli meghallgatását, ezért nem kellett a bíróság épületébe előállítani.

Az ügyészség indítványa eredményes volt, mert az Esztergomi Járásbíróság a gyanúsított letartóztatását 2020. május 3-ig elrendelte, mert fennáll annak a veszélye, hogy szabadlábon hagyása esetén a bizonyítást veszélyeztetné, valamint újabb bűncselekményt követne el - tette hozzá az ügyszség.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.

2024. Március 06. 21:59, szerda | Helyi

ELLEPTÉK A BÉKÁK ESZTERGOMBAN A FÁRIKÚTI UTAT