Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2019. Március 04. 12:33, hétfő | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu - illusztráció: pixabay

Letartóztatták a különösen visszaeső netes csalót

Letartóztatták a különösen visszaeső netes csalót

Az Esztergomi Járási Ügyészség indítványozta annak férfinak a letartóztatását, aki internetes oldalakon adott fel olyan adásvételi hirdetéseket, amelyek teljesítése nem állt szándékában.

Az elkövető 2019. január 8-án egy budapesti bankban azért nyitott bankszámlát, hogy a tévedésbe ejtett sértettekkel erre utaltasson különböző összegeket.

A férfi a bankszámla megnyitását követő napon egy szerszámgép szettet hirdetett meg 50 ezer forintos áron, az erre jelentkező sértettel vételárként és postai költségként 52 ezer forintot utaltatott a bankszámlájára, amelyet követően elérhetetlenné vált.
A gyanúsított ezt követően két különböző típusú személykocsi eladására adott fel hirdetéseket, az egyiket majd 1,5 millió forintért, a másikat 1,7 millió forintért árulta.
A hirdetésekre jelentkező egyik sértettel előlegként 150 ezer forintot, a másik sértettel ugyancsak előlegként összesen 1 millió forintot utaltatott a számlájára. A járműveket a sértettek nem kapták meg, az elkövető számukra elérhetetlenné vált.

Az elkövető büntetett előéletű, legutóbb 2018. március 29-én szabadult a lopás miatt kiszabott szabadságvesztés büntetésből feltételes kedvezménnyel, ezért különös visszaesőnek minősül.

Az ügyészség indítványa szerint a különös visszaesőnek minősülő férfival szemben fenn áll a bűnismétlés és annak a veszélye, hogy a bizonyítást veszélyeztetné.

Az Esztergomi Járásbíróság az ügyészség indítványának helyt adott, és elrendelte az elkövető letartóztatását egy hónap időtartamra.

Kapcsolódó cikk:

Neten csalt ki pénzt egy dorogi vevőtől

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.

2024. Március 06. 21:59, szerda | Helyi

ELLEPTÉK A BÉKÁK ESZTERGOMBAN A FÁRIKÚTI UTAT