Városlista
2020. július 15, szerda - Henrik

Hírek

2020. Április 15. 05:00, szerda | Kék hírek
Forrás: mti/illusztráció: police.hu

Letartóztatták a szexuális erőszakkal gyanúsított nigériai férfit

Letartóztatták a szexuális erőszakkal gyanúsított nigériai férfit

Elrendelte május 14-ig a bíróság a szexuális erőszak elkövetésével gyanúsított nigériai férfi letartóztatását.

Ibolya Tibor fővárosi főügyész az MTI-hez kedden eljuttatott közleményében azt írta, a megalapozott gyanú szerint a 22 éves férfi szombat délután "szexuális szolgáltatást kívánt igénybe venni egy nőtől, azonban nem volt hajlandó előre kifizetni a szolgáltatás ellenértékét". Amikor a sértett távozásra szólította fel, a férfi rátámadt, fojtogatta és szexuálisan is bántalmazta.

A rendőrség a bűncselekmény után néhány órán belül elfogta és gyanúsítottként hallgatta ki a férfit szexuális erőszak miatt, majd előterjesztést tett a letartóztatására.

A Fővárosi Főügyészség álláspontja szerint a gyanúsított jelenléte az eljárásban és a bizonyítás zavartalansága csak a legsúlyosabb kényszerintézkedéssel biztosítható, ezért a nyomozóhatóság előterjesztése alapján indítványt tett a gyanúsított letartóztatására - tette hozzá a főügyész.

Ibolya Tibor tájékoztatása szerint a Budai Központi Kerületi Bíróság nyomozási bírája az indítvány alapján elrendelte a férfi letartóztatását. A végzés nem végleges, ellene a védelem fellebbezett.

A Fővárosi Törvényszék később tudatta: a letartóztatást május 14-ig rendelte el a bíróság.

A törvényszék tájékoztatása szerint a nigériai férfi Magyarországon egyetemi tanulmányokat folytat, és bár büntetlen előéletű, vele szemben más, személy ellen elkövetett erőszakos bűncselekmények miatt büntetőeljárások vannak folyamatban.

A bíróság közlése szerint a férfi - bár bejelentett munkahelye, legális jövedelme van, a tartózkodási engedélyén szereplő címen életvitelszerűen nem él, a más eljárásban megadott lakóhelyén sem tartózkodik, jelen eljárásban egy harmadik - hivatalosan nem bejelentett - lakcímet adott meg.

A bizonyítási eljárás meghiúsításának, megnehezítésének megakadályozásához a bíróság szerint a gyanúsítottal szemben kényszerintézkedés alkalmazása szükséges és tekintettel arra, hogy a férfi terhére rótt bűncselekményt az ellene folyamatban lévő büntetőeljárások hatálya alatt követte el, így alappal lehet tartani attól, hogy szabadlábon hagyása esetén újabb szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekményt követne el.

A bíróság szerint a kényszerintézkedéssel elérni kívánt célok a gyanúsított esetében kizárólag a letartóztatással biztosíthatók. Enyhébb kényszerintézkedés alkalmazására a fent részletezett okok miatt nem volt lehetőség - közölte a törvényszék.Ezek érdekelhetnek még

2020. Július 15. 07:09, szerda | Kék hírek

Kettős emberölés után ismét gyilkolt egy zalaegerszegi férfi

Élettársának különös kegyetlenséggel végrehajtott megöléséért - mint erőszakos, többszörös visszaesőt - tényleges életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélt a Zalaegerszegi Törvényszék kedden első fokon egy férfit,

2020. Július 14. 14:09, kedd | Kék hírek

Hamis bútorokat foglalt le a NAV egy Pest megyei családi háznál

Több mint négymillió forint értékben foglaltak le hamis bútorokat a pénzügyőrök egy Pest megyei családi házban. Az ügyben iparjogvédelmi jogok megsértése miatt indult eljárás

2020. Július 14. 11:16, kedd | Kék hírek

Vádat emeltek négy férfi ellen, akik elrabolták két kollégájukat

Az ügyészség emberrablás bűntette, súlyos testi sértés bűntett kísérlete és zaklatás vétsége miatt nyújtott be vádiratot négy férfi ellen, akik elrabolták két kollégájukat - közölte a Pest Megyei Főügyészség kedden.

2020. Július 13. 08:02, hétfő | Kék hírek

Életet mentettek a kisvárdai rendőrök

A nőt saját udvarán találták eszméletlen állapotban.