Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2012. Május 28. 07:01, hétfő | Belföld
Forrás: OrientPress

Életbe vágóan fontos a Pünkösd

Életbe vágóan fontos a Pünkösd

A keresztények számára Pünkösd a Szentlélek kitöltetésének ünnepe, melyen a hívők megemlékeznek arról, hogy az első gyülekezet...

Számos különböző nemzetiségű és nyelvű tagja a lángnyelvecskék formájában megjelenő Szentlélek által egy nyelvet kezdett beszélni, s mindnyájan megértették egymást.Pünkösdi vagy bábeli lélek lakozik bennünk? – tette föl a kérdést a keresztény ünnep kapcsán Berta Zsolt, a Svábhegyi Református Missziói Egyházközség lelkipásztora.


Pünkösdi vagy bábeli lélek lakozik bennünk? – tette föl a kérdést a keresztény ünnep kapcsán Berta Zsolt, a Svábhegyi Református Missziói Egyházközség lelkipásztora. A keresztények számára Pünkösd a Szentlélek kitöltetésének ünnepe, melyen a hívők megemlékeznek arról, hogy az első gyülekezet, számos különböző nemzetiségű és nyelvű tagja a lángnyelvecskék formájában megjelenő Szentlélek által egy nyelvet kezdtek beszélni, s mindnyájan megértették egymást.

Bábelben az emberek szintén egységre törekedtek, de a cél nem Isten dicsősége volt, hanem az öndicsőítés, ezért nem tetszett Istennek s ezért zavarta össze az építkezők nyelvét, hogy nem értvén meg egymást szétszéledjenek. „Szétszórta a szívük szándékában felfuvalkodottakat”. Éppen ezért a maguk erejéből összefogó, saját dicsőségüket kereső emberek hírnévszerzésének, az Isten elleni lázadásnak jelképe Bábel.

Ezzel szembe a lelkipásztor Pünkösd eseményét állította, amely arra figyelmeztet, hogy bár földrajzilag és felekezetileg is szétszóródva, egyre inkább széttagolódva él a látható egyház, mégis lehet közös nyelve a Szentléleknek köszönhetően. A pünkösdi lelkületű keresztények közös nyelve a szeretet („Szeresd felebarátodat, mint magadat”), közös kultúrája pedig az Isten dicsőítése.

„Ne a történelem lapjain akarjunk hírnevet szerezni – figyelmeztetett a lelkipásztor – hanem a mennyben”. Hogy ez sikerülhessen, ezért életbevágóan fontos Pünkösd és Pünkösd üzenete.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.

2024. Április 18. 14:27, csütörtök | Belföld

Kis és közepes vállalkozók kaphatnak teret az eMagon

Együttműködést kötött a VOSZ és az eMAG a magyar kkv-k online értékesítési csatornáinak fejlesztésére