Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2023. Január 09. 14:30, hétfő | Belföld
Forrás: mti

Létrejött a Vodafone Magyarország felvásárlása

Létrejött a Vodafone Magyarország felvásárlása

Gazdaságfejlesztési miniszter: a Magyar Állam nevében a Corvinus Nemzetközi Befektetési Zrt. megvásárolja a Vodafone Magyarország 49 százalékos tulajdonrészét.

A 660 milliárd forint értékű tranzakcióval az Antenna Hungária 51 százalékos, míg a Magyar Állam képviseletében eljáró Corvinus Zrt. 49 százalékos közvetett tulajdont szerez a Vodafone Europe BV-től a második legnagyobb hazai távközlési vállalatban. Ez a rendszerváltozás utáni időszak legnagyobb vállalati felvásárlása. A Vodafone Magyarország átvilágítása lezajlott, a pénzügyi zárásra várhatóan 2023. január 31-én kerül sor - olvasható az összegzésben.

"A háború és a szankciók sújtotta gazdasági helyzeteben sem szabad lemondanunk arról, hogy Magyarország versenyképessége, önállósága tovább erősödjön. A Kormány kiemelt célja, hogy a bankszektor, az energiaszektor és a médiaszektort követően többségi nemzeti tulajdon alakuljon ki többek közt olyan nemzetstratégiai jelentőségű ágazatokban is, mint a biztosítási szektor és a távközlés. Ezt szolgálja a Vodafone Magyarország tulajdonrészének megvásárlása, amely tovább erősíti hazánk szuverenitását" - fogalmazott közleményében Nagy Márton.

Az akvizíció révén a hazai távközlési szektorban egy olyan magyar tulajdonú, piacvezető, "nemzeti bajnok" szerepet betöltő vállalatcsoport jön létre, amely a 21. századi digitális kihívásoknak is megfelelve hozzájárulhat az ország versenyképességének javításához, és amely kimagasló, minőségi szolgáltatást nyújthat a lakossági és vállalati ügyfelek számára. A tranzakció egyúttal hozzájárul a piaci verseny erősödéséhez, a költségek csökkenéséhez, a szolgáltatási színvonal további erősödéséhez, ezáltal további előnyöket biztosítva az ügyfelek részére - tartalmazza a közlemény.

A tájékoztatás szerint a Vodafone Magyarország a hazai telekommunikációs piac második legnagyobb szereplője, több mint 3,8 millió lakossági és üzleti előfizetőnek nyújt mobil, TV, szélessávú internet és vezetékes telefon szolgáltatásokat, továbbá a vállalat több mint 3 ezer munkavállalót foglalkoztat.

"A hamarosan lezáruló befektetés révén a Corvinus Nemzetközi Befektetési Zrt. - az állam nevében - a pénzügyi szektor mellett újabb nemzetgazdasági szempontból stratégiai fontosságú ágazatban, a távközlési szektorban szerez fontos részesedést" - közölte a gazdaságfejlesztési miniszter.

A Vodafone Magyarország az MTI érdeklődésére kifejtette: a tranzakcióval kapcsolatosan nem közölhet további információt.

Hozzátették: fontos kiemelni ugyanakkor, hogy a Vodafone Magyarország üzletmenete zavartalan és folyamatos, szolgáltatásai teljes mértékben és a megszokott magas minőségben folyamatosan működnek. A szolgáltató továbbra is elkötelezett a kiváló ügyfélélmény és Magyarország digitális fejlesztése mellett.

Címkék: 4iG, vodafone

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során