Városlista
2021. január 28, csütörtök - Károly,

Hírek

2019. December 07. 05:01, szombat | Helyi
Forrás: kemöh

Lezárult a Megyejáró Hóditó Túra sorozat

Lezárult a Megyejáró Hóditó Túra sorozat

Kilenc állomás várta a megye túrakedvelőit.

A Komárom - Esztergom Megyei Önkormányzat a TOP-5.3.2-17-KO-2018-00001 azonosítószámú megyei identitás erősítését célzó pályázatának köszönhetően, a Dorog és Térsége Turizmus Egyesület szervezésében lezajlott a Megyejáró Hódító Túra sorozat, mely kilenc állomáson várta a megye túrakedvelő lakosait.

A rendezvénysorozatot lezáró sajtótájékoztatón Popovics György a megyei közgyűlés elnöke és Szekér Zoltán, a Dorog és Térsége Turizmus Egyesület elnöke, a Megyejáró Hódító Túra értékelését mutatta be.

A sajtótájékoztató elején Steindl Balázs a megyei közgyűlés alelnöke, a megyei identitás szakmai vezetője köszöntötte a kilenc állomást adó települések képviselőit, akiknek köszönetet mondott a közreműködésükért és a szervezésért.

Az első túrára Lábatlanon került sor április 14-én, majd Bajnán, Nagyigmándon, Dorogon, Bajon, Kesztölcön, Sárisápon, Súron folytatódott. A túra utolsó állomása Tatabányán volt, november 16-án.

Popovics György elnök elmondta, hogy a Megyejáró Hódító Túrákkal az volt a céljuk, hogy egy olyan 9 alkalmas túrasorozatot valósítsanak meg, melynek során a résztvevők ismerjék meg a megye természeti és épített értékeit, fedezzék fel távolabbi környezetük hagyományait és különlegességeit, a túrázás pedig, mint közös kedvtelés közelebb hozza egymáshoz a távolabb élő közösségeket.

„Személyesen is megtapasztaltam a különböző helyszíneken, hogy sokan jöttek a megye minden pontjáról és voltak olyan kiránduló csoportok, akikkel minden túrán találkoztam. Úgy érzem, hogy nagyon sikeres programot zárunk le a mai napon, köszönöm mindenkinek, aki részt vett a túrákon”.

Szekér Zoltán néhány érdekes adattal szolgált előadásában:
A túrák során a megye különböző részeiről érkeztek résztvevők két túra útvonal közül választhattak. Állomásonként az átlagos útvonal rövidtávon 6,5 kilométer, hosszabb távon 18 kilométer volt.

A kilenc állomáson megyénk 50 településéről 2411 túrázó vett részt, ezen felül további 8 megyéből illetve külföldről is érkezett mintegy 149 résztvevő. Ezek a számok jól mutatják a túrasorozat sikerességét.

A sajtótájékoztató végén a résztvevő települések képviselői osztották meg tapasztalataikat és köszönetet mondtak a szervezőknek, a megyei önkormányzatnak és a dorogi TDM szervezetnek.Ezek érdekelhetnek még

2021. Január 27. 17:06, szerda | Helyi

Elindult a Tisztítsuk meg az Országot projekt Esztergomban - FOTÓK

Sikeres pályázat eredményeként elindulhat Esztergomban a „Tisztítsuk meg az Országot” projekt I. üteme, melynek célja az illegálisan lerakott hulladékkal szennyezett területek megtisztítása.

2021. Január 27. 11:05, szerda | Helyi

Újabb eltűntet keresnek az esztergomi rendőrök!

Az Esztergomi Rendőrkapitányság a lakosság segítségét kéri a férfi tartózkodási helyének megállapítása érdekében.

2021. Január 27. 07:47, szerda | Helyi

Ismét halálos gázolás történt az esztergomi vasútvonalon

Gázolás miatt késnek a vonatok a az esztergomi és a váci vonalakon.

2021. Január 27. 07:41, szerda | Helyi

Kötelező ebösszeírás kezdődik Esztergomban

Ebösszeírást végez az esztergomi önkormányzat az állatok védelméről és kíméletéről szóló törvény alapján február 1. és 2021. április 15. között. Elmulasztása állatvédelmi bírság kiszabását vonhatja maga után.