Városlista
2024. május 8, szerda - Mihály

Hírek

2015. Április 08. 07:32, szerda | Helyi
Forrás: Közlemény

Lézeres fényszínház a Kerektemplomban

Lézeres fényszínház a Kerektemplomban

Április 11-n 18 órától hálaadó szentmise a támogatókért, utána agapé a kerektemplom oszlopcsarnokában, majd 19:30-tól a Fényszínház bemutatja a Jelenések című templomi lézerfény koncertet, egy Miatyánk feldolgozást.

Szarvas Péter esperes, plébános ajánlása az előadásról:

„Többektől, akik látták és hallották az előadást pozitív visszajelzést kaptam. A mondanivalót nem zavarta a fény és hangtechnika, hanem inkább segítette a mondanivaló mélyebb megértését. Valóban különleges hatása volt. Magam is úgy voltam vele, hogy próbáltam a dolgokat elképzelni, végiggondolni, de amikor az előadás a maga egészében ment, meg sem közelítette azt elképzeléseimet. Amikor a fény átölelt, úgy éreztem maga az Isten ölel át. Átjárja az egész lényemet. Ehhez a mondanivaló, az elmélkedés, a megélt valós élettörténet és a zene nagy segítség volt. Valóban különleges volt.”

Lézeres fényszínház a Kerektemplomban

A fény az emberi történelem során mindig óriás erejű szakrális szimbólum volt. A Fényszínház ezt a műsort eredendően templomi környezethez készítette. A premier előadást 2013 októberében Miskolcon volt a Szent Anna templomban, Szarvas Péter atya rendkívül barátságos közreműködésével. 2014-ben Budapesten húsvétkor a Rózsafüzér Királynéja Plébániatemplomban, Pünközsd-kor Hercegszántón, Európa legmagasabb Mária szobránál, a Vodica-Máriakert kegyhelyen adtuk elő. A produkciót minél több szakrális helyszínen szeretnénk bemutatni.

Lézeres fényszínház a Kerektemplomban

Hisszük, hogy a fény jelenléte a templomban különös erővel szimbolizálja mindazokat a dolgokat, melyekkel jobbá és szebbé tehetjük magunk és mások életét. Az ima jelképezi a szeretet fényét, mely a legcudarabb élethelyzetekben is erőt és támaszt nyújtanak a léleknek. Jelenések című előadásunkban korunk nyelvén, multimédiás és lézeres eszközökkel dolgozzuk fel az egyik legrégebbi imát, a Miatyánkot egy Nagymama élettörténetén keresztül. Lézergrafikáinkat Simon András grafikusművész teszi feledhetetlenné, aki évtizedek óta elismert egyházi alkotó. Különleges vonalvezetésű grafikáit látványosan emeli ki a lézerfény textúrája. Az előadás forgatókönyv írója és rendezője Csömör Hermina, aki a Fényszínház alapítójaként és a Goldlaser évtizedes alkotójaként már régóta álmodott arról, hogy a lézerfényt templomban és szakrális helyszíneken is szerepeltesse. A keresztény világ legismertebb imája a Miatyánk. Újkori feldolgozásában törekedtünk a szeretet szimbólumainak legszebb megfogalmazására: zenével, álló és mozgóképekkel, lézerjelenésekkel, az ima érzelmeinek bensőséges hangulatával. A Miatyánkot világ szinte minden nyelvére lefordították. Bízunk benne, hogy a nézőinket vallási felekezettől függetlenül felemelő élményben részesítjük.

Lézeres fényszínház a Kerektemplomban

Különös örömmel töltött el minket, hogy az első előadásokról szóló visszajelzések alapján a gyermekektől a nagyszülőkig pozitív megerősítést kaptunk: a vélemények egyöntetűek voltak, ezt az előadást mindenkinek látnia kell!

A műsor időtartama: 55 perc. Részletek, további információk ITT!

Fényszínház

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 18:36, csütörtök | Helyi

Elindult a "piskóta" körforgalom építése Esztergomban

Április 30-án indult a Dobogókői út – Petőfi Sándor út – Terézia utca – Kálvária út kereszteződésénél a körforgalom építése.

2024. Május 02. 18:34, csütörtök | Helyi

Salomon Ultra-Trail Hungary terepfutóverseny

2024. május 18-19-én kerül megrendezésre a Salomon Ultra-Trail Hungary terepfutóverseny.

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.