Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2020. Február 25. 04:00, kedd | Helyi
Forrás: (x)

Lézeres szemműtét árak összehasonlítása egy helyen

Lézeres szemműtét árak összehasonlítása egy helyen

A lézeres szemműtét hatékony, hosszú távú megoldást jelenthet mindazoknak, akik zavaró vagy akár a normális életvitelben is akadályt jelentő szemproblémával élnek.

A műtét melletti döntést azonban számtalan dolog nehezíti, többek között az, hogy már szinte minden hazai, lézeres szemműtétet végző nagyobb klinika az „elérhető legkorszerűbb orvostechnikát” vagy „kiváló orvostechnikai feltételeket” garantálva hirdeti lézeres szemműtét szolgáltatásait.

Mégis melyik klinikát vagy épp melyik szemműtét típust válaszd?

A lezeresszemmutetar.blogspot.com weboldalnak hála már nem kell egyszerre több oldalon böngészned, ha tájékozódni szeretnél az aktuális lézeres szemműtét árakról. Itt ugyanis minden információt megtalálsz egy helyen, ami segíthet téged abban, hogy végül megalapozott, megfontolt döntést hozhass.

Mielőtt bármelyik klinika mellett pálcát törnél, érdemes összehasonlítanod a szolgáltatások várható, tényleges minőségét, hiszen azon nem csak látásod élessége, de akár szemed fénye is múlhat.

Mit jelent egy lézeres szemműtét esetében a minőség?

A meghirdetett műtéti szolgáltatások, beavatkozások minősége nagymértékben függ az azok mögött megbújó gépek műszaki tartalmától, a lézerek általános állapotától, a műtétet végző orvosok szakértelmétől, valamint az adott klinika utógondozás címszó alatt nyújtott egyéb szolgáltatásaitól.

Ha tudatos fogyasztó vagy, akkor érdemes műszaki tartalom alapján választanod szemklinikát, vagy aszerint, hogy hol milyen felkészültségű orvosok dolgoznak. De dönthetsz akár az alapján is, hogy az adott klinika mennyire népszerű, és ott milyen színvonalú orvosi szolgáltatásra számíthatsz.

Ám a legjobb, ha a te, speciális, egyedi esetedben alkalmazható lézeres eljárások tényleges ár-érték arányát is figyelembe veszed. Ezeknek ugyanis együttesen van hatása a vállalt lézeres szemműtéted várható eredményére.

Ezek a lézeres szemműtét típusok választhatók

Jelenleg Magyarországon az alábbi lézeres látásjavító kezelések érhetők el:
• PRK – a szaruhártya felső hámrétegének mechanikai eltávolítását követően a stroma állományban végzett dioptria korrigáló lézeres kezelés.

• Zero-Touch, No-Touch – érintés nélküli felszíni kezelés, vagyis a szem felszínéről történő hámeltávolítás nem mechanikai eszközzel, hanem lézerrel történik.

• LASIK – a szaruhártya hámrétegében egy mikrokeraton eszközzel képezett lebenyen keresztül jutnak el a stroma állományba, hogy végre lehessen hajtani a dioptria korrekciót.

• FEMTO – a legmodernebb két lézeres eljárás, amely szintén lebenyes kezelés. A kezelés során a femtosecundumos lézer elkészíti a lebenyt, hogy az excimer lézer elvégezhesse a dioptria kezelését a stroma állományban.

• VISUMAX FEMTO – femtosecundumos lézer végzi a teljes beavatkozást, amely kisebb felületen alkalmaz vákumot, mint a többi femto lézer.

PRK lézeres kezelés

Előnye: a többihez mérten alacsonyabb, elérhető árkategória.

Hátránya: a hámeltávolítás miatt a műtét utáni regeneráció és a látásélesség beállása hosszabb időt vesz igénybe, akár 2 hónap is lehet. A műtét utáni 3-4 napban kellemetlen fájdalom, könnyezés és fényérzékenység jelentkezhet. A kezelés után 5 hónapig kell szteroidos szemcseppet használni és 6 hónapig napszemüveggel kell védeni a szemet.

•Zero-Touch, No-Touch, érintés nélküli felszíni kezelés

Előnye: a viszonylag kedvező ár és a szemgolyó érintése nélkül lezajló kezelés.
Hátránya: a hámelpárologtatás miatt a műtét utáni felépülés és a látásélesség beállása hosszabb idő, ami akár 2 hónapot is igénybe vehet. A műtét utáni 1-2 napban idegentest érzés, enyhe könnyezés és fényérzékenység tapasztalható. A kezelés után 4-5 hónapig kell szteroidos szemcseppet használni és 6 hónapig napszemüveg hordása kötelező az utcán.

LASIK műtét

Előnye: a lebenyes műtétek közötti alacsonyabb árkategóriát képviseli, a beavatkozás után gyors a regenerálódás.

Hátránya: nem a legmodernebb eljárás, a lebeny képzést ugyanis egy mikrokeraton eszköz és nem lézer végzi. A gyógyulás egy kicsit lassabb, mint a FEMTO kezeléseknél, de ez szinte csak órákban mérhető.

FEMTO beavatkozás

Előnye: a gyors rehabilitáció, valamint az, hogy a FEMTO lézeres szemműtét egy modern két lézeres beavatkozás, amelynél a számítógép vezérelt femtosecundumos lézernek köszönhetően minimálisra csökken a steril gyulladás esélye.
Hátránya: a többi kezeléshez képest viszonylag drágább árkategóriát képvisel.

A VISUMAX kezelés

Előnye: ez a kezelés azoknak is megfelelő opció lehet, akik számára az egyéb műtétek során használt femtolézerek által kialakított vákum alapvetően gondot jelenthet.

Hátránya: csak az ára, ugyanis mindkét szemen történő beavatkozás esetén szemklinikától függően ez akár hatszázezer forint körüli költséggel is járhat.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.

2024. Március 06. 21:59, szerda | Helyi

ELLEPTÉK A BÉKÁK ESZTERGOMBAN A FÁRIKÚTI UTAT