Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2020. Október 24. 11:44, szombat | Helyi
Forrás: (x)

Lézeres szemműtét olcsón?

Lézeres szemműtét olcsón?

Ön is szeretné megélni és élvezni a tökéletes látás szabadságát, de az anyagi körülményei jelenleg ezt nem teszik lehetővé? Túl drágának, vagy akár megfizethetetlennek találja az új lézeres szemműtétek árait?

Amennyiben orvosi ellenjavallata nincs a lézeres szemműtét elvégzésének, érdemes alaposabban áttekinteni az egyes szemműtétek várható és valós költségeit, hogy az éleslátás fókuszba kerülhessen.

A legmodernebb és legfejlettebb technikájú, kétlézeres eljárások valóban magasabb árkategóriába tartoznak, akár kétszeresébe is kerülhetnek, mint a hasonlóan megbízható eredménnyel kecsegtető, régebb óta végzett egy lézeres kezelések. Érdemes a beavatkozások árát és a kapcsolódó egyéb költségeket is figyelembe venni, mielőtt döntést hozunk.

A műtét típusa nagyban meghatározza annak árbesorolását

Típustól, technológiától függően vannak olcsóbb és drágább eljárások (forrás: lézeres szemműtét árlista). A kezelés ára legnagyobb mértékben attól függ, hogy azt egy, vagy két lézerrel végzik-e, továbbá meghatározó, hogy milyen technikai felszereltség mellett, hányadik generációs lézerekkel történik a látáskorrekció.
A legújabb, kétlézeres műtéti technikát alkalmazó beavatkozások során az első lézerrel egy lebenyt alakítanak ki, majd ezt felhajtva egy másik lézer elvégzi a dioptria korrekciót. Ennek az eljárásnak lényegesen magasabb a költségvonzata, hisz hosszú távon két drága gép beruházásnak is meg kell térülnie az árból, amit a kezelésért kérnek.

A régebbi, egylézeres beavatkozások során, a szaruhártya felső rétegét eltávolítják, esetleg egy mikrosebészeti eszköz segítségével készítenek lebenyt, így történhet meg a mélyebb rétegben a dioptria korrekció. Ezeknél a műtéteknél a technológiai költségek alacsonyabbak, így az áruk is kedvezőbb, mint a két lézerrel végzett eljárásoké.

Az egyes beavatkozások azonban nem csak árban térnek el

Mind az egylézeres, mind a kétlézeres műtéti típus biztonságát és eredményességét számtalan klinikai vizsgálat igazolja, azt mégis érdemes tudni, hogy az árazásukon túl egyéb, nem elhanyagolható fontosságú különbségek is lehetnek az egyes eljárások között.

A kétlézeres technikával végzett kezeléseket követően akár már a műtét másnapján vissza lehet térni a munkába, és az éleslátás is órákon belül beáll. Az olcsóbb felszíni műtétek esetében a teljes látásélesség kialakulásának és a kezelést követő kellemetlen tünetek enyhülésének az ideje hetekkel hosszabbra nyúlhat, mint a lebenyes eljárások esetében.

De nem fognak csalódni a végeredményben azok sem, akik vállalják a hosszabb lábadozással járó, akár 3-5 napig tartó fájdalmas gyógyulást, hiszen a végső eredmény ezeknél a műtéti típusoknál is a tökéletes éleslátás.

Szemműtétének árát rendezheti akár részletfizetéssel is

Akár a magasabb ár-kategóriájú két lézeres, akár a pénztárcabarát egylézeres látásjavító szemészeti beavatkozások egyike mellett dönt végül, minden esetben érdemes utána érdeklődni további költségeknek. Mennyit kell fizetni az alkalmassági vizsgálatért? Hány kontroll vizsgálatra kell elmenni, ezeknek mi a költsége? Mennyi szemcseppre lesz szükség a gyógyulás során?

Folyamatosan érdemes figyelni az akciókat is, ezen kívül érdeklődjünk, hogy van-e lehetőség kamatmentes részletfizetésre, esetleg egészségpénztári megtakarítás felhasználására, amivel például további 20%-ot spórolhatunk a lézeres látáskorrekciós műtét árából.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.