Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2012. Június 06. 12:30, szerda | Belföld
Forrás: MTI

Állami behatolási kockázat esetén figyelmeztet a Google

Állami behatolási kockázat esetén figyelmeztet a Google

Biztonsági figyelmeztetést ad ki online szolgáltatásait igénybe vevő felhasználóinak a Google, ha állami szervek részéről profiljuk feltörésére tett kísérletet, vagy annak lehetőségét észleli.

Amennyiben a Google biztonsági monitoring szolgáltatása behatolási kockázatot észlel, ennek tényéről az online szolgáltatások menüsora alatt színesen kiemelt szöveggel figyelmezteti a felhasználót.
A Google biztonsági blogján megjelent közlemény szerint a figyelmeztetés ténye önmagában még nem jelenti azt, hogy hatósági behatolás történt volna, lehet, hogy csak fennáll a veszélye a monitoring szolgáltatás elemzése szerint.
A Google az információ rosszhiszemű felhasználásának lehetőségére hivatkozva nem adott tájékoztatást arról, hogy milyen módon azonosítja az állami, illetve állami támogatással működő szerveket.
A Google a figyelmeztetés mellett egyúttal megoldást is kínál a behatolási kockázat elhárítására. A belépési jelszó azonnali megváltoztatását javasolja kis- és nagybetűk, valamint írásjelek vegyes alkalmazásával. Emellett javasolja a kétlépcsős belépési azonosítási eljárás alkalmazását. Javasolja a böngésző program, az operációs rendszer, a különböző plugin (böngésző szoftvermodul) alkalmazások és a szövegszerkesztő szoftverek lejújabb verzióra történő azonnali frissítését is.
A Google figyelmezteti a felhasználókat, hogy szolgáltatásainak igénybevételekor mindig figyeljenek a beléptetési címre, aminek "https://accounts.google.com/"-nak kell lennie, mivel az adatlopásokra gyakorta más címre történő átirányítással kerül sor.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

A Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben

Megkezdjük a valaha volt legnagyobb, legerősebb európai parlamenti kampány második szakaszát, a Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben

2024. Május 03. 13:47, péntek | Belföld

KSH: a benzin 3,2, a dízel 2,4 százalékkal drágább Magyarországon a régiós átlagnál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 639, míg a régiós országokban 619 forint volt.

2024. Május 03. 13:42, péntek | Belföld

46 ezer fát ültettek el eddig az Országfásítási programban

Meghaladja a 46 ezret az Országfásítás programban az elmúlt négy évben elültetett fák száma