Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2019. Szeptember 04. 04:00, szerda | Helyi
Forrás: mti - Fotó: facebook.com/izekkorok/

Lovagi torna, koncertek, Esztergom Étele – Jön az Ízek-Korok-Hangulatok

Lovagi torna, koncertek, Esztergom Étele – Jön az Ízek-Korok-Hangulatok

Péntek délután kezdődik az Ízek-Korok-Hangulatok gasztronómiai és családi fesztivál, amelyen hagyományőrzők segítségével a 17. századi Bocskai korával ismerkedhetnek meg az érdeklődők.

A háromnapos eseményen az Erzsébet parkban lovagi tornát rendeznek, valamint a tizenöt éves háborúban oroszlánrészt vállaló reguláris katonák, a hajdúk mutatkoznak be. Aki szeretne részese lenni az eseményeknek, az magára öltheti a végvári vitézek ruháját vagy bekapcsolódhat a tábori életbe.

Szombaton az Esztergom Étele 2019 címért küzdenek meg egymással a csapatok. Az elkészített ételeket szakmai zsűri bírálja el. A győztesek díja kétszázezer forint, az általuk készített ételt pedig egy éven keresztül meg lehet kóstolni a városban.

A főzőverseny napján Ister Granum Vadász-hagyományőrző napot tartanak, melyen trófeákkal, íjászbemutatóval és vadételkóstolóval várják a látogatókat.

A jó erőnléttel rendelkezők profi kerékpárosok bőrébe bújhatnak, hiszen szeptember 6-án, a Giro'D Italia Roadshow kisbusz virtuális valóság kerékpárjain végigtekerhetik a kerékpáros verseny magyar szakaszait.

Pénteken este BSW együttes lép fel, szombaton retroslágerekre szórakozhat a közönség, vasárnap este a Csík Zenekar lép színpadra.

A gyermeket interaktív, zenés mesejátékkal, középkori gyereksarokkal, népi játékokkal, kosárhintával, szalmadühöngővel, korona- és várkészítéssel várják a szervezők.

KONCERTEK PONTOS IDŐPONTJA ITT!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.