Városlista
2021. június 22, kedd - Paulina

Hírek

2021. Május 07. 07:27, péntek | Helyi

Pénteken, szombaton és vasárnap Itt a Magyar Róma! címmel történelmi séták indulnak Esztergomban

Pénteken, szombaton és vasárnap Itt a Magyar Róma! címmel történelmi séták indulnak Esztergomban

Május 1 és október 30 között hétvégenként pénteken, szombaton és vasárnap délelőtt a Vízivárost és a Várhegyet, szombaton és vasárnap délutánonként pedig a Szent Tamás-hegyet és történetét ismerhetik meg a résztvevők.

Itt a „Magyar Róma!” címmel, két útvonalon indítja újra várostörténeti sétáit a Cathedralis ToursA történelmi séták mindkét útvonal esetében a Cathedrális Tours Utazási Iroda elől, a Pázmány Péter és Liszt Ferenc utcák kereszteződésétől indulnak.

A történelmi sétákkal kapcsolatban érdeklődni és jelentkezni az alábbi elérhetőségeken lehet:
Tel: 06 33 520-260 ; 06 70 391-99-92 E-mail: cathedralisegom@vnet.hu ; koditekpal@gmail.com Facebook: https://www.facebook.com/Cathedralis-Tours-Utaz%C3%A1si-Iroda Személyesen: Cathedralis Tours Utazási Iroda, 2500 Esztergom, Bajcsy-Zsilinszky E. u. 26.

Az első séta, az „Itt a Magyar Róma!” 1. útvonal, amely az érseki Vízivárost és a Várhegyet, a „Magyar Sion”hegyét érinti 2,5-3 óra időtartamú és 2500 Ft-ba kerül, amely tartalmazza a főszékesegyházi csoportos belépő díját is.

A második történelmi túra az „Itt a Magyar Róma!” 2. útvonal a Szent Tamás-hegyre vezet a stációk mellett elhaladva, a hegytetőn álló Fájdalmas Szűz-kápolnához, végül a Szent István-lépcsőn leereszkedve juthatnak vissza a találkozási ponthoz. A séta időtartama 1,5-2 óra és fejenként 1500 Ft-ba kerül. 6 év alatti gyermekeknek mindkét túra ingyenes.

A második útvonal folytatása.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Június 21. 21:09, hétfő | Helyi

Augusztus végéig tart a Dunakanyar Művészeti Fesztivál

A Dunakanyar kikötőiben augusztus végéig, több mint két hónapon keresztül várják kulturális rendezvények a látogatókat a hétvégéken. közölte közös sajtótájékoztatón Vitályos Eszter, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Em

2021. Június 21. 20:39, hétfő | Helyi

Beszámoló az idei első képviselő-testületi ülésről

Városunk képviselő-testülete közel nyolc hónap szünet után ülhetett össze.

2021. Június 21. 08:26, hétfő | Helyi

Esztergom Településszerkezeti Tervének és Helyi Építési Szabályzatának frissítéséhez várják a lakosság észrevételeit

Az Étv. építésjogi követelményeinek értelmében építési munkát végezni csak a helyi építési szabályzat és szabályozási terv előírásainak megfelelően lehet.

2021. Június 21. 07:35, hétfő | Helyi

Múzeumok Éjszakája – Esztergom, 2021. június 26.

Az elmúlt év kihagyása után, idén újra lesz Múzeumok Éjszakája Esztergomban. A város múzeumai ismét közös szervezésben rendezik meg az évek óta nagy sikernek örvendő eseményt, és 11 helyszínen várják a látogatókat.