Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2013. Április 22. 09:22, hétfő | Külföld
Forrás: MTI

Madárinfluenza - Száz felett a H7N9 vírus fertőzöttjeinek száma Kínában

Madárinfluenza - Száz felett a H7N9 vírus fertőzöttjeinek száma Kínában

Száz fölé emelkedett a H7N9 típusú madárinfluenza vírussal fertőzöttek száma Kínában a hét végére; közülük húszan haltak bele a fertőzésbe, míg 12-en gyógyultan távozhattak a kórházakból - jelentette a kínai média hétfőn.

Továbbra is jellemzően Kelet-Kínában terjedt a vírus, amelynek pontos eredetét és a fertőzés módját még mindig nem ismerik a szakemberek. A kínai hatóságok és az Egészségügyi Világszervezet (WHO) kitart álláspontja mellett, miszerint a rendelkezésre álló kutatási eredmények azt igazolják, a H7N9 nem, vagy csak rendkívül különleges körülmények között terjed emberről emberre.
A napokban megérkezett Kínába a WHO nemzetközi kutatócsoportja, amely az ottani szakértőkkel együtt keresi a rejtélyes kórral kapcsolatos kérdésekre a választ. Az amerikai, európai és ausztrál szakemberekből álló csoport eredményeit a későbbiekben fogják nyilvánosságra hozni.
A 12 gyógyult betegről elmondták, hogy további hat hétig rendszeres kontrollvizsgálatokon kell átesniük. Hozzátették: a fertőzöttek nagy része idős és más krónikus betegségben szenved, például szív- vagy cukorbeteg, ezért az ő kezelésük bonyolultabb feladat.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Külföld

Joe Biden aláírta az Ukrajna hatvanmilliárd dolláros biztonsági támogatásáról szóló törvényt

Joe Biden elnök aláírta és ezzel hatályba léptette a 95 milliárd dollárról szóló törvénycsomagot, amely a többi között Ukrajna és Izrael számára tartalmaz forrásokat.

2024. Április 24. 14:29, szerda | Külföld

Kínában tárgyal Szijjártó Péter

A világ súlyos biztonsági kihívásokkal néz szembe, immár több mint két éve tombol az ukrajnai háború, ezért fontos lenne felerősíteni azok hangját, akik a mielőbbi béke pártján állnak

2024. Április 20. 09:44, szombat | Külföld

Megérkeztek az erdélyi Aranyosgyéresre a Norvégiából beszerzett első F-16-os harci repülők

Megérkezett az erdélyi Aranyosgyéresre (Campia Turzii) az első három, Norvégiától beszerzett F-16-os harci repülő - közölte pénteken a román védelmi minisztérium (MAPN).