Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2018. Április 16. 10:39, hétfő | Belföld
Forrás: mti

Magadért sportolj - programsorozat a prevenciós egészségfejlesztésért

Magadért sportolj - programsorozat a prevenciós egészségfejlesztésért

Magyarország kevésbé fejlett régióiban 43 500 embert mozgat meg trénerek segítségével a Magyar Szabadidősport Szövetség (MSZSZ) a \"Magadért sportolj\" elnevezésű programsorozattal. Cél a prevenciós egészségfejlesztés.

A március elején indult EFOP-1.8.6-17 projekt (Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program) tervezett időtartama három év. A "Példaképek részvételével zajló sportprogramok" 24 alkalommal 24 kedvezményezett településen zajlanak majd, a "Garantált sportprogramokat" pedig 808 alakalommal 808 kedvezményezett településen rendezik meg a helyi igényeket, az infrastruktúrát, a lakosság nemi, korbéli és egészségi állapotát figyelembe véve. Emellett 18 egészségfejlesztő testmozgásról szóló lakossági kampányt, fórumot szerveznek - olvasható az MSZSZ közleményében.

A kezdeményezők célja, hogy a programokkal hozzájáruljanak "a krónikus betegségek megelőzéséhez, a szűrések elterjesztéséhez, az egészségügyi ellátórendszer prevenciós szemléletformálási eredményeihez".

A tájékoztatás kitér rá, hogy a magyar lakosság egészségi állapota jelenleg elmarad az ország társadalmi-gazdasági fejlettsége alapján elvárható szinttől, ezért a szervezők az Európai Unió 750 millió forintos támogatásával megvalósuló projekt segítségével igyekeznek megteremteni annak a lehetőségét, hogy a magyar lakosság egyre nagyobb része tapasztalja és élje át a mozgás jótékony hatásait. Már csak azért is - folytatódik a közlemény - mert a lakosság élethosszig tartó, rendszeres testmozgásra ösztönzése Magyarország és Európa gazdaságának és versenyképességének növeléséhez is elengedhetetlen.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során