Városlista
2020. október 30, péntek - Alfonz

Hírek

2020. Október 08. 12:45, csütörtök | PR

Magyar hangok, amik összenőttek a színészekkel a szinkronstúdióban

Magyar hangok, amik összenőttek a színészekkel a szinkronstúdióban

Ismertebb színészek szinkronizálásánál általános gyakorlat, hogy egy jól bevált hangot alkalmaznak a szinkronstúdiók. Íme öt példa, amikor végleg összenőtt egy külföldi színész és a magyar hangja.

Sokan ismerik azt a szörnyű érzést, amikor végre behozzák kedvenc színészünk új filmjét a hazai mozikba – és a kritikus pillanatban egy idegen hangján szólal meg. A csalódás enyhe kifejezés rá és alaposan el tudja rontani az élményt, amit a film egyébként nyújtott volna. Éppen ezért a magyar szinkronstúdiókban tudatosan törekszenek rá, hogy egy-egy ismertebb színész állandó magyar szinkronhangon szólaljon meg.

Van, hogy évekig keresgélik a megfelelő hangot és van olyan is, hogy a kezdetektől megvan az a hang, ami hozzánő egy külföldi színészhez. Hoztunk öt példát, amikor a magyar hang jobb az eredetinél.

Bujtor István – Bud Spencer

Bujtor István olyannyira hozzánőtt a Bud Spencer által hozott figurákhoz, hogy még a nagy bunyóshoz hasonló magyar filmeket is készített, persze egy kis magyar ízzel és csavarral. Ötvös Csöpit senki nem felejti el, mint ahogy Piedonét sem.

Galambos Péter – Vin Disel

Mai sztárok közül Vin Disel és Galambos Péter párosa az egyik legerősebb a magyar szinkronstúdiókban. El sem tudnánk képzelni, hogy a Halálos iramban néhány szavas keményfiús dialógusaiban ne Galambos Péter hangján csattanjanak azok a rövid, de velős beszólások Vin Disel szájából.

Dörner György – Bruce Willis

Bruce Willis szinkronizálásakor nagyon hamar rátaláltak a szinkronstúdiók Dörner Györgyre, és a páros hosszútávon is nyerőnek bizonyult. Mindegy, hogy a Drágán add az életed filmekről van szó, a Hetedik érzék borzongató jeleneteiről, vagy az Ötödik elem lúzer taxisofőrjéről, Dörner György tökéletesen hozza a színvonalat.

Forgács Péter – David Hasselhoff

Kis tisztelgés a régi nagyok előtt, hogy megemlékezünk David Hasselhoffról és a Knight Rider című sorozatról, ami nélkül el sem tudtuk volna képzelni a nyolcvanas és kilencvenes évek hétvégéit. Forgács Péter immáron közel harminc éve adja a hangját David Hasselhoff kisebb-nagyobb sikerű alakításaihoz akár autós bűnüldözésről van szó, akár tengerparti kalandokról a Baywatch-ban.

Végvári Tamás – Sir David Attenborough

A végére egy olyan példát hagytunk, aki sok szempontból történelmet írt és megmutatja, hogy nem csak filmszínészekhez tud hozzánőni a magyar hangjuk. Generációk nézték szájtátva Sir David Attenborough varázslatos természetfilmjeit és hallgatták az állatvilág titkait Végvári Tamás hangján, aki haláláig hűen tolmácsolta a nagy természetfilmes szavait.Ezek érdekelhetnek még

2020. Október 15. 18:46, csütörtök | PR

Bemutatkozik a Perfect Acoustic!

Az akusztikai elemek előállításával foglalkozó Perfect Acoustic több, mint 10 éve Magyarország piacvezető vállalkozása.

2020. Október 08. 12:53, csütörtök | PR

Így spórolj az irodai kiadásokon

Sok kis cég került gondba a vírus miatt, mert lecsökkent a bevétele, ezért alaposan faragni kell a kiadásaiból. Az iroda fenntartása szintén költséges lehet, ezért érdemes megnézni, milyen tételeken faraghatsz.

2020. Október 03. 11:07, szombat | PR

Több pozícióba is állást kínál a Neuzer-gyár

Az esztergomi Neuzer Kerékpárgyár a 2021-es évre történő felkészülés céljából – azonnali munkakezdési lehetőséggel - felvételt hirdet az alábbi munkakörökre:

2020. Szeptember 22. 14:00, kedd | PR

Munkatársat keres Esztergom legújabb, hamarosan megnyíló lángososa

Hagyományos, töltött és édes lángosokkal is vár a Mr és Mrs lángossütő hamarosan, mely munkatársat keres!