Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2017. Február 22. 08:40, szerda | Helyi
Forrás: InfoEsztergom.hu

Magyar oldalon is akadt társa az égetőt tervező párkányi polgármesternek

Magyar oldalon is akadt társa az égetőt tervező párkányi polgármesternek

Társra akadt Szabó Eugen párkányi polgármesternek a tervezett párkányi égetőművel szembeni egyre szélesedő társadalmi, szakmai ellenállást hozó vitában.

Váratlan és döbbenetes fordulatoktól tarkított a párkányi égetőmű ügye. Ez kedden is így volt, amikor a kistérségi társulás ülésén Dinnyés István lábatlani polgármester (fotón: balra) annak ellenére nem voksolt a tiltakozás mellett, hogy az égetőmű megépítését már maga az egykori (?) szilaj patrónus, Szabó Eugen párkányi polgármester is elkezdte ellenezni. Ha hinni lehet Szabó Eugen nemrég kiadott, február 14-ére visszadátumozott közleményének.

A keddi kistérségi társulási ülésen Dinnyés István lábatlani polgármester nem szavazta meg Romanek Etelka határozati javaslatát, melynek értelmében az Esztergomot és nyolc közeli települést is érintő tervezett párkányi égetőmű megépítése ellen tiltakozzon a 9 település közössége is.

Romanek Etelka hosszabb tájékoztatása sem volt elegendő ahhoz, hogy Dinnyés István egyetértsen a többi településvezetővel.

Esztergom polgármestere pedig felsorolta azokat az eltelt közel egy hét alatt tudomására jutott környezetvédelmi szakmai, helyi társadalmi, felsőbb hatóságok által, illetve korábban hasonló helyzetbe került települések vezetői által átadott információkat, melyek a megépítés elleni tiltakozás jogosságát erősítik.

Dinnyés István lábatlani polgármester tartózkodását azzal indokolta, hogy „először derüljön ki, hogy mi ellen kell tiltakozni, majd utána tiltakozzon a kistérségi társulás”, illetve hozzátette: „Az, hogy itt hisszük, amit hiszünk, az nekem kevés, ahhoz, hogy bármi ellen tiltakozzak?!”

A lábatlani polgármester ülésen tett egy másik hozzászólásában kifejtette, hogy a hulladékégetőről bizonyára volt tájékoztatás, ha az szükséges volt az engedélyek megszerzéséhez, illetve a megépítéshez, de ha nem is volt ilyen tájékoztatás, tehát kötelezettségszegés történt, akkor nem kell ellene tiltakozni, mivel a tájékoztatás hiánya már elegendő a beruházás megakadályozására.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.

2024. Március 06. 21:59, szerda | Helyi

ELLEPTÉK A BÉKÁK ESZTERGOMBAN A FÁRIKÚTI UTAT