Városlista
2020. július 12, vasárnap - Izabella

Hírek

2012. November 23. 08:00, péntek | Helyi
Forrás: lvp

Magyar városnévtábla után nyílik csak Janiga-kiállítás Párkányban

Magyar városnévtábla után nyílik csak Janiga-kiállítás Párkányban

Janiga József, Csallóköz festőjének kiállítása nyílik meg pénteken, 16 órakor a művész szülővárosában, a párkányi Barta Gyula Galériában.

A Párkány és Vidéke Kulturális Társaság Balassi Klubja rendezésében pénteken 16 órakor nyílik meg Párkányban a Barta Gyula Galériában Janiga József kiállítása. A tárlatot Bauer Edit, EU Parlamenti képviselő nyitja meg, az eseményen közreműködik a Kicsi Hang duó. A kiállítás megtekinthető december 14-éig.

A Párkányban született Janiga Józsefet sokan a Csallóköz festőjeként ismerik, a mostani kiállítás pedig bemutatja szülőföldjéhez és választott otthonához való kötődését is. Szellemi végrendeletében egyebek között azt is meghatározta, hogy Párkányban addig nem állíthatók ki festményei, amíg a város elején nem látható magyar megnevezése.Ezek érdekelhetnek még

2020. Július 11. 07:00, szombat | Helyi

Lady Gaga a Várszínházban

Az Esztergomi Várszínház 2020-as idényében szerdánként népszerű zenés-táncos filmeket vetít.

2020. Július 11. 05:00, szombat | Helyi

Fergeteges lesz idén is a Szent István Napi Zenei Fesztivál

Változatos zenei programok, kiváló fellépők: Tankcsapda, Kárpátia, Punnany Massif, Anna and the Barbies, Radics Gigi, Charlie és még sok más szórakoztató koncert augusztus 15. és 22. között a Fesztiválszigeten!

2020. Július 10. 10:18, péntek | Helyi

Körözött zaklatót fogtak el Esztergomban

Igazoltatás során derült ki, hogy elfogatóparancs van kiadva ellene.

2020. Július 10. 09:32, péntek | Helyi

Rázárta a tolvajra az ajtót a bolti eladó

Az Esztergomi Járási Ügyészség lopás miatt emelt vádat egy nővel szemben, akit a bolti eladó a bejárati ajtó bezárásával azért tartott vissza a helyszínen, mert mobiltelefonokat rejtett a kabátjába.