Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2012. Június 22. 05:00, péntek | Külföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Magyarország a legvonzóbb befektetési célpont a kelet-európai régióban

Magyarország a legvonzóbb befektetési célpont a kelet-európai régióban

A Site Selection magazin 2012. májusi számában közzétett rangsor szerint hazánk a legnépszerűbb befektetési célpont a kelet-európai régióban.

A kéthavonta megjelenő, észak-amerikai befektetési és ingatlan magazin szerint – amely elsősorban on-line formában népszerű – 2011-ben Magyarország rendelkezett a befektetőket leginkább vonzó paraméterekkel, és a metropoliszok rangsorában is Budapest áll az első helyen.

A magazin által negyedik alkalommal közzétett éves „Best to invest” rangsor 50 százalékban olyan elemzéseken alapul, amelyek az üzleti környezetet, az üzleti kockázatot, a közvetlen külföldi befektetéseket és az infrastruktúrát vizsgálják, míg a másik 50 százalék a 2011-ben bejelentett új és szélesedő lehetőségeket veszi számba, amelyeket az ún. Conway Data Inc. alapján értékelnek. (McKinley Conway a magazin alapítója, az általa kidolgozott kritériumrendszer a minősítés alapja.)

A nagyvárosok minősítésénél 40 százalékban szintén az üzleti környezetet, az üzleti kockázatot, a közvetlen külföldi befektetéseket, az infrastruktúrát és az elérhetőséget vizsgálják, 20 százalékban általános tényezőket és a maradék 40 százalékban az újonnan bejelentett projekteket. A magazin szerkesztője a honlapon üdvözölte a nyertes befektetési ügynökségeket – így az előkelő helyen feltüntetett Nemzeti Külgazdasági Hivatalt is -, melyeket 2011-ben „nem lehetett legyőzni.”

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 14:29, szerda | Külföld

Kínában tárgyal Szijjártó Péter

A világ súlyos biztonsági kihívásokkal néz szembe, immár több mint két éve tombol az ukrajnai háború, ezért fontos lenne felerősíteni azok hangját, akik a mielőbbi béke pártján állnak

2024. Április 20. 09:44, szombat | Külföld

Megérkeztek az erdélyi Aranyosgyéresre a Norvégiából beszerzett első F-16-os harci repülők

Megérkezett az erdélyi Aranyosgyéresre (Campia Turzii) az első három, Norvégiától beszerzett F-16-os harci repülő - közölte pénteken a román védelmi minisztérium (MAPN).

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Külföld

Ukrán rendőrség: Németországban találtak meg 161, Oroszország által elhurcolt ukrán gyermeket

Az ukrán rendfenntartóknak német kollégáikkal együttműködve sikerült azonosítaniuk 161 ukrán gyermeket Németországban, akiket Oroszország hurcolt el otthonukból - közölte az ukrán országos rendőrség szerdán Facebook-oldalán.