Városlista
2023. november 30, csütörtök - András, Andor

Hírek

2022. Március 29. 07:00, kedd | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: mti

Magyarországon is elosztópontot alakított ki egy nemzetközi segélyszervezet

Magyarországon is elosztópontot alakított ki egy nemzetközi segélyszervezet

Magyarországra és Lengyelországra telepítette regionális logisztikai központjait Ukrajna és az ukrajnai menekültek támogatására a Global Empowerment Mission (GEM) nemzetközi segélyszervezet.

Az MTI-hez hétfőn eljuttatott közleményük szerint a tatabányai logisztikai központba minimum napi öt konténer, heti 550 raklap adomány érkezik több mint 800 millió forint értékben, és onnan magyarországi segítő szervezeteknek, egyházaknak, valamint Moldovába, Romániába és Szlovákiába szállítják tovább.

A tatabányai raktárban bő 2500 négyzetméteren több mint 1200 raklap egyidejű tárolása lehetséges, de több adomány beérkezése esetén további 800 raklap tárolását is meg tudják oldani helyben.

A következő három hónapban európai szinten 85 millió dollár értékben érkezik a menekülteknek többek között tartós élelmiszer, takaró, víz, gyógyszer, amelyek 35 százalékát Magyarországra szállítják - írták.

A közleményben idézték Michael Capponit, a GEM alapítóját és elnökét, aki közölte: négy raktárral, illetve szállítási kapacitással segítik a helyi szervezeteket.

A GEM több mint húsz éve nyújt azonnali segítséget a globális katasztrófák és civil vészhelyzetek helyszínein világszerte. Hozzátették: Magyarországon is várják cégek, nonprofit és civil szervezetek jelentkezését, amelyek szeretnék adományaikkal segíteni a háború sújtotta térségben élőket, és a szállításához, logisztikai támogatásra van szükségük.

Ezek érdekelhetnek még

2023. November 30. 06:00, csütörtök | Belföld

Nébih: Kurkuma port hívott vissza a forgalmazó

Nem engedélyezett növényvédőszer-maradék (klórpirifosz) miatt az Asian Home Kft. visszahívta a forgalomból a 100 grammos Turmeric powder haldi kurkuma port - hívta fel a figyelmet a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal.

2023. November 29. 06:00, szerda | Belföld

90 százalék fölé emelkedhet az egyszer használatos ital palackok visszagyűjtési aránya

Az új visszaváltási rendszerrel a mostani 40 százalék körüli szintről 90 százalék fölé nőhet az egyszer használatos italos palackok visszagyűjtési aránya

2023. November 29. 06:00, szerda | Belföld

Szijjártó Péter: életben lévő magyar túszról kaptunk információt az izraeli hatóságoktól

A kormány értesítést kapott az izraeli hatóságoktól, amely szerint a két eltűnt magyar állampolgárból egy biztosan életben van és jelenleg is a Hamász terrorszervezet foglya - közölte a külgazdasági és külügyminiszter.

2023. November 29. 06:00, szerda | Belföld

A Tisza vize megérkezett Debrecenbe