Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2019. Február 09. 12:09, szombat | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu

Maintal tovább erősítené kapcsolatát Esztergommal

Maintal tovább erősítené kapcsolatát Esztergommal

Karl Heinz Kaiser maintali alpolgármester vezetésével február 8-án háromfős küldöttség érkezett Esztergomba.

Német testvérvárosunk delegációját a polgármesteri hivatalban fogadta Romanek Etelka polgármester, ahol baráti megbeszélésben erősítették meg a felek Maintal és Esztergom idén 26 éves kapcsolatát.

A maintali küldöttség hangsúlyozta, hogy a korábbiakkal ellentétben, amikor csak civilek végezték a testvérvárosi kapcsolattartást, ezentúl önkormányzati szinten is szeretnék ezt a fajta nemzetközi partnerséget fejleszteni – számolt be minderről Romanek Etelka közösségi oldalán, aki Bánhidy László alpolgármesterrel együtt támogatásáról biztosította az új maintali elképzelést.

Esztergom Maintal-lal való testvérvárosi kapcsolata a rendszerváltás előtti időkig nyúlik, amikor a német település még a kettéosztott Németországban az NSZK részét képezte. Esztergom – Maintal Baráti Társaság alapító okiratát 1993-ben írták alá. A testvérvárosi kapcsolat intenzitását mutatta, ahogy a két város a német-magyar közös kulturális, gazdasági és társadalmi kapcsolatokat ápolta, erősítette. Emellett kiépítették az esztergomi és maintali oktatási, közművelődési és társadalmi intézmények, szervezetek közötti kapcsolatokat. Különösen jól alakult az egyes iskolák egymásra találása. Ezeken túl fontos szerepet játszottak az utazások, cserelátogatások. A kapcsolat részét képzi, hogy Maintal számos módon támogatta, támogatja Esztergomot, a város egészségügyi és oktatási, nevelési intézményeit – tette hozzá Romanek Etelka.

„A küldöttség kedves ajándékát a város nevében mi is viszonoztuk, Esztergomról szóló promóciós termékeket tartalmazó ajándékcsomaggal. A német küldöttség mindhárom tagja először volt Esztergomban, ezért négynapos itt tartózkodásuk alatt városunk történelmi nevezetességeit és további látványosságait tekintették meg” – emelte ki a polgármester.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.

2024. Március 06. 21:59, szerda | Helyi

ELLEPTÉK A BÉKÁK ESZTERGOMBAN A FÁRIKÚTI UTAT