Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2017. Március 02. 10:46, csütörtök | Helyi
Forrás: InfoEsztergom.hu

Már a Földművelésügyi Minisztérium is beszállt a párkányi égető elleni harcba

Már a Földművelésügyi Minisztérium is beszállt a párkányi égető elleni harcba

Megerősítette a nemzetközi hatásvizsgálat szükségességét a Földművelésügyi Minisztérium, amely hivatalos levélben fordult ez ügyben a szlovák környezetvédelmi minisztériumhoz.

Megtette a másik Párkányba tervezet hulladékégetővel kapcsolatban a szükséges lépéseket Esztergom – erről a legutóbbi testületi ülésen számolt be Romanek Etelka polgármester.

Kifejtette azt is, hogy V. Németh Zsolt a Földművelésügyi Minisztérium államtitkára levélben tájékoztatta Esztergom Önkormányzatát arról, hogy február 21-én a minisztérium az illetékes főosztályán keresztül hivatalos levélben fordult a szlovák környezetvédelmi minisztérium környezeti hatásvizsgálatokkal foglalkozó főosztályvezetőjéhez.

Tekintettel a Magyarország területén várható határon átterjedő környezeti hatásokra, a beruházás környezeti hatásvizsgálati eljárásában való részvételi szándékát fejezte ki a minisztérium, egyben kérték a szlovák felet, hogy küldje meg számukra az Espoo-i egyezmény szerinti úgynevezett hivatalos értesítést.

Ezzel hivatalosan elindították az Espoo-i egyezmény szerinti nemzetközi hatásvizsgálati eljárást, mely lehetőséget ad a környezeti hatástanulmány megismerésére, hazai közmeghallgatás rendezésére és szakmai konzultáció lebonyolítására, melyekre az elkövetkező hetekben, hónapokban kerülhet sor.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.