Városlista
2024. június 22, szombat - Paulina

Hírek

2017. Március 02. 10:46, csütörtök | Helyi
Forrás: InfoEsztergom.hu

Már a Földművelésügyi Minisztérium is beszállt a párkányi égető elleni harcba

Már a Földművelésügyi Minisztérium is beszállt a párkányi égető elleni harcba

Megerősítette a nemzetközi hatásvizsgálat szükségességét a Földművelésügyi Minisztérium, amely hivatalos levélben fordult ez ügyben a szlovák környezetvédelmi minisztériumhoz.

Megtette a másik Párkányba tervezet hulladékégetővel kapcsolatban a szükséges lépéseket Esztergom – erről a legutóbbi testületi ülésen számolt be Romanek Etelka polgármester.

Kifejtette azt is, hogy V. Németh Zsolt a Földművelésügyi Minisztérium államtitkára levélben tájékoztatta Esztergom Önkormányzatát arról, hogy február 21-én a minisztérium az illetékes főosztályán keresztül hivatalos levélben fordult a szlovák környezetvédelmi minisztérium környezeti hatásvizsgálatokkal foglalkozó főosztályvezetőjéhez.

Tekintettel a Magyarország területén várható határon átterjedő környezeti hatásokra, a beruházás környezeti hatásvizsgálati eljárásában való részvételi szándékát fejezte ki a minisztérium, egyben kérték a szlovák felet, hogy küldje meg számukra az Espoo-i egyezmény szerinti úgynevezett hivatalos értesítést.

Ezzel hivatalosan elindították az Espoo-i egyezmény szerinti nemzetközi hatásvizsgálati eljárást, mely lehetőséget ad a környezeti hatástanulmány megismerésére, hazai közmeghallgatás rendezésére és szakmai konzultáció lebonyolítására, melyekre az elkövetkező hetekben, hónapokban kerülhet sor.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 21. 22:26, péntek | Helyi

Látványos tudományos műsorral készül a Richter a Múzeumok Éjszakájára

Június 22-én, szombaton a Múzeumok Éjszakáján a Duna Múzeumban lélegzetelállító tudományos show-t mutat be az esztergomi rendezvény támogatója, a Richter Gedeon Nyrt.

2024. Május 28. 19:52, kedd | Helyi

Tűzoltó gyereknapot rendezett a Richter

Immáron harmadik alkalommal rendeztek Richter Tűzoltó Gyereknapot Dorogon.

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.

2024. Május 21. 17:21, kedd | Helyi

Jöjjön el gyermekével a Richter Tűzoltó Gyereknapra!

Május 25-én, szombaton immár harmadik alkalommal rendeznek interaktív gyereknapot a Richter Gedeon Nyrt. dorogi gyáregységének nagyparkolójában.