Városlista
2023. január 27, péntek - Angelika

Hírek

2017. Március 02. 10:46, csütörtök | Helyi
Forrás: InfoEsztergom.hu

Már a Földművelésügyi Minisztérium is beszállt a párkányi égető elleni harcba

Már a Földművelésügyi Minisztérium is beszállt a párkányi égető elleni harcba

Megerősítette a nemzetközi hatásvizsgálat szükségességét a Földművelésügyi Minisztérium, amely hivatalos levélben fordult ez ügyben a szlovák környezetvédelmi minisztériumhoz.

Megtette a másik Párkányba tervezet hulladékégetővel kapcsolatban a szükséges lépéseket Esztergom – erről a legutóbbi testületi ülésen számolt be Romanek Etelka polgármester.

Kifejtette azt is, hogy V. Németh Zsolt a Földművelésügyi Minisztérium államtitkára levélben tájékoztatta Esztergom Önkormányzatát arról, hogy február 21-én a minisztérium az illetékes főosztályán keresztül hivatalos levélben fordult a szlovák környezetvédelmi minisztérium környezeti hatásvizsgálatokkal foglalkozó főosztályvezetőjéhez.

Tekintettel a Magyarország területén várható határon átterjedő környezeti hatásokra, a beruházás környezeti hatásvizsgálati eljárásában való részvételi szándékát fejezte ki a minisztérium, egyben kérték a szlovák felet, hogy küldje meg számukra az Espoo-i egyezmény szerinti úgynevezett hivatalos értesítést.

Ezzel hivatalosan elindították az Espoo-i egyezmény szerinti nemzetközi hatásvizsgálati eljárást, mely lehetőséget ad a környezeti hatástanulmány megismerésére, hazai közmeghallgatás rendezésére és szakmai konzultáció lebonyolítására, melyekre az elkövetkező hetekben, hónapokban kerülhet sor.

Ezek érdekelhetnek még

2022. December 24. 19:28, szombat | Helyi

Elégedetten zárja az évet a Kivirágzó Esztergomért Alapítvány

Köszönik Mindenkinek az eddigi bizalmat, támogatást és a sok lehetőséget. Jövő tavasszal újult erővel folytatják.

2022. December 16. 14:34, péntek | Helyi

SIKERES KIÁLLÍTÁSOK AZ EUROHÍD ALAPÍTVÁNY SZERVEZÉSÉBEN

Az Eurohíd Alapítvány 2021 végén szomorú szívvel hagyta el a kiállításoknak majd 10 esztendeig otthont adó Rondella Galériát.

2022. December 15. 14:26, csütörtök | Helyi

Esztergomi intézményt is támogat a Richter

A Richter Gedeon Nyrt. mintegy 600 ezer forinttal támogatta az Esztergomi Dobó Katalin Gimnáziumot, melyből okostáblát vásároltak a kémiaterembe. Az oktatást segítő eszközt december 14-én, szerdán adták át.

2022. December 08. 16:49, csütörtök | Helyi

MEGNYÍLT A X. MŰVÉSZET ESZTERGOMÉRT ADVENTI KIÁLLÍTÁS ÉS VÁSÁR

2022. december 3-án nyitotta meg az Eurohíd Alapítvány szokásos adventi kiállítását a Kapcsolatok Házában, X. Művészet Esztergomért címmel.