Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2013. Április 16. 09:08, kedd | Helyi
Forrás: KEMRFK

Már a nyári abroncs a biztonságos

Már a nyári abroncs a biztonságos

Kedvezően alakulnak a közlekedés feltételei. Az utak szárazak, fronthatás nem terheli szervezetünket. Aki azonban még nem cserélte le a téligumikat, tegye meg, mert a rendőrség szerint már az a biztonságos.

Az elmúlt 24 órában egy könnyű és egy súlyos sérüléssel, valamint két anyagi kárral járó közlekedési baleset történt a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén.

Az előrejelzések szerint ma sem várható csapadék, de a nap második felében nyugat-északnyugat felől már több helyen megnövekedhet a fátyolfelhőzet. Napközben folytatódik az enyhe idő, 16-21 fok közötti hőmérsékletekkel. Gyenge melegfronti hatás várható, emiatt fejfájás előfordulhat.

A hosszúra nyúlt tél nemcsak az embereket, a járműveket is megviselte, ezért érdemes felkeresniük autószerelőjüket, aki felkészíti a tavaszi és nyári hónapokra a járművet. A gumicserének is itt van már az ideje, a téli abroncsok tapadása már nem biztonságos. A téli kényszerpihenőt követően motorosok is készítsék fel járműveiket a közlekedésre, ellenőrizzék azok műszaki állapotát. Saját magukról se feledkezzenek meg, hiszen a rutinos motorosok járműkezelésében is hiányosságok merülhetnek fel, továbbá tompulhatnak a reflexek.

Az utakon az eddigieknél is fokozottabban kell figyelni, mert egyre nagyobb számban jelennek meg az utakon a két keréken közlekedők. A motorosok, a kerékpárosok és a gyalogosok – mint a közlekedés legvédtelenebb résztvevői – nagyobb kockázatnak vannak kitéve. A járművezetőknek az átlagosnál is nagyobb óvatossággal kell figyelni a gyalogosokra, bizonyos esetekben áthaladásukat segíteni kell. Lakott területen kívül és belül egyaránt vigyázni kell az úttest mellett haladókra, valamint a sokszor figyelmetlenül az úttestre lépőkre.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.

2024. Március 06. 21:59, szerda | Helyi

ELLEPTÉK A BÉKÁK ESZTERGOMBAN A FÁRIKÚTI UTAT