Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2019. Január 29. 07:58, kedd | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu

Már az államé a Déli Kanonoksor – Kezdődhet a felújítás

Már az államé a Déli Kanonoksor – Kezdődhet a felújítás

A kormány 100 millió forintot biztosított arra, hogy elkezdődhessen a Déli Kanonoksor felújítása, melyben a leendő Közigazgatási Felsőbíróság központja kap helyet. Már állami tulajdonba került az épület.

A közigazgatási jogviták rendezésére önálló, kétszintű bírósági rendszer létesül a Közigazgatási Felsőbíróság és a közigazgatási törvényszékek felállításával. A Közigazgatási Felsőbíróság székhelye Esztergom lesz, a nyolc törvényszék – a fővárosi és a Budapest környéki ügyek tárgyalására – Budapesten, a továbbiak Debrecenben, Győrben, Miskolcon, Pécsen, Szegeden és Veszprémben áll fel – erről még tavaly december 12-én szavazott a Parlament.

A székhelynek pedig Esztergom képviselő-testülete fel is ajánlotta ingyenesen a Szent István tér 4. szám alatti műemléképületet, amiben működik majd az új Közigazgatási Felsőbíróság központja. A Menedzsment Fórum információi szerint a Déli Kanonoksor ingatlanja már az állami Magyar Nemzeti Vagyonkezelő tulajdonába került, így a kormány felújításhoz biztosított 100 millió forint támogatásával hamarosan el is kezdődhet az épület felújítása.

A Közigazgatási Felsőbíróság rendeszere idén alakul ki, jövőre pedig már elkezdi működését az új törvényszéki hálózat.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.