Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2020. Február 15. 11:40, szombat | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu

Már elkészült az új Természet Ház alapozása Búbánatvölgyben

Már elkészült az új Természet Ház alapozása Búbánatvölgyben

Tisztújítást tartott Esztergom legnagyobb civil szervezete

A napokban eredményes tisztújító közgyűlést tartott Esztergom legnagyobb civil szervezete, a Vasas Horgász Egyesület és újra elnökké választották Szentkirályi Ádámot.

A beszámoló szerint az egyesület az egyetlen megyei horgászszervezet, mely egy jelentős természetvédelmi beruházás konzorciumi partnere. A Búbánatvölgyben már elkészültek a 200 millió forintos beruházással megvalósuló Természet Ház alapozási munkái.

A Vasas HE gazdálkodása stabil, több pályázaton indultak eredményesen, többek között halőri autót és szárzúzó gépet szereztek be. Az egyesület kezelésében van az esztergomi Kis-Duna ág is, a szolgáltatás jó színvonalú ellátása érdekében 9 tag rendészeti képesítést szerzett. A szervezet kiemelkedően jó kapcsolatot ápol az esztergomi önkormányzattal.



Az egyesület egy bizottság felállítását tervezi, ahová olyan személyeket szeretnének megnyerni a most esetleg leköszönt vezetőségi tagok mellé, akik társadalmi szerepükkel is segíthetik az egyesület munkáját, a természetvédelem ügyét, a Kerek-tó és Búbánat fejlesztését.

Az esztergomi Vasas Horgász Egyesület a Lépésekre a Dunakanyartól projektben a Búbánatvölgyi Kerek tó mellett látogatóközpontot épít közel 200 millió forintos beruházással. A 416 millió forintos támogatásban részesült Lépésekre a Dunakanyartól program elemeit egy konzorcium valósítja meg, amelynek az esztergomi Vasas Horgász Egyesület mellett tagja a Pilisi Parkerdő Zrt., a Magyar Természetjáró Szövetség és a Magyar Turisztikai Ügynökség. A tervezett fejlesztéseket a Pilis-hegységben és a Gerecsében, az Országos Kéktúra nyomvonala mentén valósítják meg.



Az új központ a természeti környezetbe illeszkedő, 640 négyzetméteres, kétszintes épület lesz. A létesítményben oktatótermeket, öltözőket, mosdókat és büfét alakítanak ki, a közösségi tér alkalmas kiállítások, rendezvények befogadására.

Az esztergomi Vasas Horgász Egyesületnek 2700 tagja van, közül 400 gyermek és ifjúsági tag, közülük többen vesznek részt országos- és világversenyeken, képviselve ezzel szűkebb hazájukat ezeken a megmérettetéseken.

Az esztergomi Vasas Horgász Egyesületnek 2700 tagja van, közül 400 gyermek és ifjúsági tag. Az egyesületet 1960-ban alapították Esztergom akkor két legnagyobb gyára, a Műszeripari Művek és a SZIM Marógépgyár támogatásával.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.

2024. Március 06. 21:59, szerda | Helyi

ELLEPTÉK A BÉKÁK ESZTERGOMBAN A FÁRIKÚTI UTAT