Városlista
2020. július 12, vasárnap - Izabella

Hírek

2013. Március 25. 08:24, hétfő | Helyi
Forrás: hirado.hu

Már jövőre működhet az esztergomi teherkomp

Már jövőre működhet az esztergomi teherkomp

Akár már jövő őszre megvalósulhat az Esztergom és Párkány között működő teherkomp beruházása, mindezt Völner Pál infrastruktúráért felelős államtitkár fejtette ki a Kossuth Rádióban.

A teherkompjárat Esztergom és Párkány között magyar-szlovák együttműködéssel létesülhet.

A komp a teherforgalom könnyítését szolgálná, hiánypótló beruházás lenne, napi hetven kamion szállítását tenné lehetővé - mondta el a Krónikának Völner Pál, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium infrastruktúráért felelős államtitkára.

Egy korábbi pályázatot elevenítenek most fel, amely Esztergom anyagi helyzete miatt akkor meghiúsult, ám maradtak pénzek a határ menti együttműködési programban, így most a Nemzeti Infrastruktúra-fejlesztő Zrt. adná be a pályázatot közösen a szlovák partnerrel, a város pedig kiadja a szükséges engedélyeket.

Völner Pál - aki kedden az esztergomi Polgári Szalon meghívottja lesz - arról tájékoztatott: az előkészítési munkák már talán ősszel elkezdődhetnek, 2014-ben pedig elkészülhet a létesítmény és üzemelhet a komp. Üzleti alapon működne, az átszállított tehergépjárművek által fizetett díjakból fedeznék az üzemeltetési költséget. Az üzleti modell alapján ez nyereséges vállalkozás is lehet.Ezek érdekelhetnek még

2020. Július 11. 07:00, szombat | Helyi

Lady Gaga a Várszínházban

Az Esztergomi Várszínház 2020-as idényében szerdánként népszerű zenés-táncos filmeket vetít.

2020. Július 11. 05:00, szombat | Helyi

Fergeteges lesz idén is a Szent István Napi Zenei Fesztivál

Változatos zenei programok, kiváló fellépők: Tankcsapda, Kárpátia, Punnany Massif, Anna and the Barbies, Radics Gigi, Charlie és még sok más szórakoztató koncert augusztus 15. és 22. között a Fesztiválszigeten!

2020. Július 10. 10:18, péntek | Helyi

Körözött zaklatót fogtak el Esztergomban

Igazoltatás során derült ki, hogy elfogatóparancs van kiadva ellene.

2020. Július 10. 09:32, péntek | Helyi

Rázárta a tolvajra az ajtót a bolti eladó

Az Esztergomi Járási Ügyészség lopás miatt emelt vádat egy nővel szemben, akit a bolti eladó a bejárati ajtó bezárásával azért tartott vissza a helyszínen, mert mobiltelefonokat rejtett a kabátjába.