Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2020. Március 24. 11:20, kedd | Belföld
Forrás: mti

Kilencre emelkedett a koronavírus miatt elhunytak száma Magyarországon

Kilencre emelkedett a koronavírus miatt elhunytak száma Magyarországon

Egy fiatalabb nő a koronavírus-járvány kilencedik halálos áldozata Magyarországon – derült ki kedden délelőtt az operatív törzs sajtótájékoztatóján.

Müller Cecília országos tiszti főorvos kifejtette, számos krónikus megbetegedésben szenvedett a koronavírussal megfertőződött nő, köztük szív és keringési, valamint anyagcsere betegsége is volt.

Keddre virradóra újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, ezzel 187-re nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma.

Bárki megfertőződhet és bárki fertőzhet

Az új koronavírussal bárki megfertőződhet és bárki fertőzhet, a kórokozó az országban mindenhol jelen van - hívta fel a figyelmet az országos tisztifőorvos a koronavírus-fertőzés elleni védekezésért felelős operatív törzs keddi online sajtótájékoztatóján.

Az otthonmaradás fontosságát hangsúlyozva a tisztifőorvos arra figyelmeztetett, hogy többen lehetnek azok, akiknek szervezetében jelen van a vírus, mint ahányan tüneteket mutatnak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 15. 10:04, hétfő | Belföld

Idén is lehet szavazni az év körforgalmára

2024. Április 15. 06:13, hétfő | Belföld

118 éves melegrekord dőlt meg

Megdőlt a 118 éves országos és a 85 éves fővárosi melegrekord is szombaton - írta a HungaroMet Zrt. a honlapján vasárnap.

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Belföld

Hidegfront vet véget az áprilisi nyárnak

Hidegfront vet véget az áprilisi nyárnak: a hét első napján még akár 31 Celsius-fok is lehet a Dél-Alföldön, majd beborul az ég, és többfelé kell esőre, akár zivatarra is készülni.

2024. Április 14. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 15. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki: