Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2023. Március 25. 07:41, szombat | Belföld
Forrás: mti

Már lehet jelentkezni a nyári balatoni Erzsébet-táborokba

Már lehet jelentkezni a nyári balatoni Erzsébet-táborokba

Már jelentkezhetnek az iskolák a nyári balatoni Erzsébet-táborokba - jelentette be a Kulturális és Innovációs Minisztérium családokért felelős államtitkára a közösségi oldalán pénteken.

Hornung Ágnes Facebook-oldalán azt írta: Európa legnagyobb gyermektáboroztatási programjában idén is több tízezer gyermek szerezhet feledhetetlen élményeket a korszerű zánkai és fonyódligeti táborhelyeken, ahol sok, kikapcsolódásra alkalmas, valamint képességeiket fejlesztő különleges programot kínálnak nekik.

A két helyszínen hatnapos, ötéjszakás turnusokban vakációzhatnak a gyermekek június 18-tól. A balatoni táborozásra az iskolák április 14-ig jelentkezhetnek az etaborplusz.hu weboldalon.

Az államtitkár bejegyzésében megosztotta a minisztériumnak a kormany.hu oldalra feltöltött közleményét is, mely szerint a nyári balatoni Erzsébet-táborokban idén még nagyobb hangsúlyt kap az összetartozás. Újításként Zánkán minden délelőtt a Balaton-parton tartják meg a közösségépítő programokat, így az ország különböző pontjairól érkező gyermekek még több időt tölthetnek együtt strandolás közben is, Fonyódligeten pedig össztábori csapatépítő játékokat rendeznek valamennyi turnusban.

A modern infrastruktúrájú zánkai és a fonyódligeti Erzsébet-tábor két típusú táborozási lehetőséget nyújt. Fonyódligeten sátortáborban vakációzhatnak a diákok, ahol jurtasátras jellegű szállások, vadonatúj, zuhanyzós mosdók, felújított étterem és megújult közösségi terek szolgálják a tábori kényelmet. A zánkai táborba jelentkezőket nyüzsgő, gyermekvárosi hangulat, felújított, saját fürdőszobás szállások, vadonatúj, tágas étterem és új közösségi terek várják.

A táborokban hangsúlyos a biztonság: 24 órás gyermekorvosi ügyelet gondoskodik a gyerekek egészségéről, továbbá a táborokban mentő- és vízimentő szolgálat is működik.

A táboroztatási programnak köszönhetően a zánkai és a fonyódligeti táborokba idén is ingyenesen utazhatnak vonattal a gyermekek az ország bármely pontjáról. Az utazást az Erzsébet Alapítvány megszervezi, és annak költségét megtéríti. Az erre vonatkozó igényt a jelentkezések beadásakor kell jelezni.

Az iskolák minimum tizenöt, maximum hatvan gyermekből álló csoportokkal jelentkezhetnek, tíz gyermekenként egy felnőtt kísérő delegálásával. Egy intézmény több jelentkezést is beadhat - olvasható a kormany.hu-n.

Bővebb információ az erzsebettaborok.hu oldalon található.

Címkék: Erzsébet tábor

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.