Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2013. Augusztus 23. 07:27, péntek | Helyi
Forrás: MTI

Már megint kikapcsolják a közvilágítást Esztergomban

Már megint kikapcsolják a közvilágítást Esztergomban

Esztergomban a korábbi közvilágítási cég felszámolója ma megkezdi a közvilágítás kikapcsolását, mert a város az idén még egy forintot sem fizetett a szolgáltatásért - közölte a felszámolóbiztos csütörtökön az MTI-vel.

Tétényi Éva független polgármester az MTI-nek elmondta, hogy a Tatabányai Törvényszék teljesítési letéti számlájára 40 millió forintot helyeztek el, amely a féléves szolgáltatási díja.

A pénz jogosultja a felszámolás alatt álló Tivi Kft., ezért a közvilágítás szüneteltetésének sem jogi, sem erkölcsi alapja nincs” - tette hozzá.

Schuszter Zsófia felszámolóbiztos tájékoztatása szerint a Tivi Kft. nyolc éve szerződésszerűen végzi a szolgáltatást, amit a város vezetői sem vitattak. Nemfizetés miatt július elején egyszer már megkezdték a világítás kikapcsolását.

Akkor az önkormányzat megígérte, hogy a felek közötti viták ellenére az önköltséget jelentő áramdíjat folyamatosan fizeti, ezért a világítást helyreállítottuk, azonban a város nem fizetett, ezért nincs más lehetőség, mint a szolgáltatás szerződésben meghatározott módon való szüneteltetése” - közölte a felszámolóbiztos.

Tétényi Éva elmondta, az akkori egyeztetésen a felszámoló megígérte, hogy tételes elszámolást ad a beruházási és az áramdíjról, mivel a legutóbbi, több millió forintos számlát is „Közvilágítás - 1 darab” feltüntetésével állították ki. A Tivi Kft. emellett nem arra számlaszámra kérte a díjat, amelyik a szerződésben szerepelt és amelyben a hitelező bankkal megállapodott. Közben a bank a bedőlt hitelt eladta egy követeléskezelő cégnek, amely az elmaradt törlesztés miatt azonnal inkasszózná a díjat.

A polgármester rámutatott, készek fizetni, ezt jelzi a letétbe helyezett 40 millió forint, de azt nem tartják lehetségesnek, hogy ugyanazért a szolgáltatásért a követeléskezelőnek és a felszámolónak is fizessenek. Tétényi Éva hozzátette, a felszámolóbiztos közleményéből – amelyet neki nem küldött meg – úgy tűnik, hogy vállalja a közvilágítás kikapcsolásából eredő közveszély és károkozás felelősségét, ezért a szándékot jelzik a rendvédelmi erőknek, és birtokvédelmet kérnek a kormányhivataltól a kötelező önkormányzati feladat ellátására.

Kapcsolódó cikk ITT!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.