Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2012. Április 09. 14:03, hétfő | Belföld
Forrás: STOP / MTI

Már megjelentek a multik is - további kétszázmilliós injekció következik

Már megjelentek a multik is - további kétszázmilliós injekció következik

A terveknek megfelelően tovább tart a Barcikai Ipari Park infrastrukturális fejlesztése.

Víz, szennyvíz, gázvezeték építés, közvilágítás fejlesztés és útépítés, továbbá a korábbi közművek kiváltása szerepel a csaknem 200 millió forint összértékű beruházás tartalmi elemei között - tájékoztatta a helyi önkormányzat szóvivője az MTI-t.

Göndör Judit közölte: a fejlesztéshez az Európai Unió és a magyar állam mintegy 99 millió forintnyi támogatást nyújtott. A beruházás 2010 őszén kezdődött el és a befejezési határidő 2012. június 30-a.

Arról is beszámolt, hogy a 840 ezer négyzetméter területű ipari parkba az elmúlt években már betelepült néhány multinacionális cég, helyi társaság és vállalkozó.

Kristonné Sipos Ágnes, a Polgármesteri Hivatal pályázati koordinátora hangsúlyozta: az igazi áttörést az jelenti majd, ha a jelenleg is folyamatban lévő infrastrukturális fejlesztések után a park egy komplexebb szolgáltatást tud majd nyújtani a potenciális befektetőknek.

A projekt során körülbelül 400 méter gáz- és 800 méter ivóvízvezeték épül ki, az előbbi a múlt év februárjában már el is készült. A tervezett szennyvízvezeték szintén 400, a közvilágítással ellátott út hossza pedig 504 méter. Ehhez társul még csaknem 700 méter 20 kilovoltos vezeték kiépítése is - ismertette a beruházás főbb paramétereit a szakember.

A Barcikai Ipari Parkban a jelenlegi ingatlanpiaci árakhoz képest kedvezményesen lehet hosszú távú bérleti szerződést kötni, vagy területet vásárolni. Emellett ingyenes úthasználattal, áram, gáz, szennyvíz csatlakozási lehetőséggel és egyéb kedvező szolgáltatásokkal szeretnék Kazincbarcikára vonzani az új beruházókat, cégeket - jegyezte meg.

MTI / STOP

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.

2024. Április 18. 14:27, csütörtök | Belföld

Kis és közepes vállalkozók kaphatnak teret az eMagon

Együttműködést kötött a VOSZ és az eMAG a magyar kkv-k online értékesítési csatornáinak fejlesztésére