Városlista
2022. július 5, kedd - Sarolta, Emese

Hírek

2013. Február 09. 09:55, szombat | Helyi
Forrás: MTI

Már nem perli a Fideszt az esztergomi KDNP

Már nem perli a Fideszt az esztergomi KDNP

A KDNP esztergomi szervezete elállt a Fidesz helyi frakciója ellen névviselési jog sérelme miatt indított keresetétől - tette közzé a kereszténydemokrata szervezet pénteken egy közösségi portálon.

A 15 tagú képviselő-testületben a tízfős Fidesz-KDNP-frakció adja a többséget, a kormánypárti képviselőcsoportnak azonban jelenleg nincs olyan tagja, aki KDNP-s képviselő lenne.

Az indoklás szerint „az országosan megvalósított Fidesz-KDNP szövetség Achilles-sarkává vált a helyi szervezetek közötti viszony Esztergomban, mely a baloldali sajtó által kedvelt téma lett”, ezért a szövetség és országos támogatóinak megerősítése céljából a KDNP eláll a bírósági keresettől.

Az MTI-nek Révfalvi Gergely, a KDNP esztergomi elnöke a döntést nem kívánta több információval kiegészíteni, és elmondta, a 2014-es választásokon való közös indulást a két szervezet jelöltjeinek alkalmasságától teszik függővé.

Steindl Balázst, a helyi Fidesz-KDNP-frakció vezetőjét az MTI nem tudta elérni.
Az esztergomi KDNP 2012 decemberének elején indított névbitorlási pert a Fidesz helyi frakciója ellen. Azt kérték a bíróságtól, hogy tiltsa el a képviselőcsoportot a Fidesz-KDNP név használatától és állapítsa meg: a frakció megalakulása óta törvénytelenül használja a nevet.

A párt helyi elnöke az általa írt keresetben leszögezte, a Fidesz „saját neve alatt vállalja a felelősséget munkájáért, illetve megnyilvánulásaiért, sajtóközleményeiért”.
Esztergomban a KDNP már többször elhatárolódott a Fidesz helyi szervezetétől. A korábbi elnök, Mészáros János 2011-ben nyílt levélben tiltakozott a Fidesz-KDNP-frakció elnevezés ellen.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Július 04. 15:18, hétfő | Helyi

ADORJÁN ATTILA FOTOGRÁFUS FÉNYÉRZÉKENY CÍMŰ KIÁLLÍTÁSA

2022. június 28-án nyílt meg Adorján Attila esztergomi fotográfus Fényérzékeny című kiállítása a Kapcsolatok Házában.

2022. Június 30. 17:30, csütörtök | Helyi

Idén is cirkuszjeggyel jutalmazza a kitűnő tanulókat a Fővárosi Nagycirkusz

A tanévet kitűnő eredménnyel záró általános iskolás diákoknak a Fővárosi Nagycirkusz ingyenes belépőjegyet biztosít nyári előadásai valamelyikére. A Kitűnő Tanuló Program kuponjai szeptember 18-ig válthatók be.

2022. Június 29. 16:27, szerda | Helyi

Munkatársakat keres a Grand Hotel Esztergom!

A Continental Group cégcsoporthoz tartozó, múlt nyáron nyitó Grand Hotel Esztergom bővülő csapatába kollégákat keresünk szállodai recepciós és animátor pozíciókba!

2022. Június 27. 14:24, hétfő | Helyi

JOGSEGÉLY PSZICHIÁTRIAI JOGSÉRTÉSEK ESETÉN