Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2017. Április 29. 09:24, szombat | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu

Már több mint félmillió Nemzeti Konzultációs ívet küldtek vissza

Már több mint félmillió Nemzeti Konzultációs ívet küldtek vissza

Völner Pál, a Fidesz országgyűlési képviselője április 28-án tartott esztergomi sajtótájékoztatóján a Nemzeti Konzultáció (NK) állásáról és annak tartalmáról beszélt.

A NK-ban lévő hat kérdés közül van olyan, mely korábbi intézkedésekhez kötődik, az egyik ilyen a hatósági ár eltörlése, melyet Brüsszel szorgalmaz a háztartásokat érintő rezsinél, miszerint a multinacionális cégek kezébe adná az rezsiárak alakulását, mondta dr. Völner Pál, majd azzal folytatta, hogy a kormány ebben kéri a lakosság támogatását, hogy a hatósági ár fenntartásában, véleményével, a konzultációs ív visszaküldésével megtartható legyen a rezsicsökkentés.

Az országgyűlési képviselő azt is kiemelte, hogy a NK másik nagy kérdésköre a migráció, melyről 2015 óta képviseli a magyar kormány azt az álláspontját, hogy határzárat kell fenntartani, a jogszabályi környezetet ehhez kell igazítani, a rendőrségnek, honvédségnek meg kell védenie a határt. Völner Pál hozzátette: e tekintetben is fontos, hogy kinyilvánítsuk, hogy a magyarok nem kívánják, hogy Brüsszel különböző jogi technikák segítségével bevándorlók tömegeit eressze be az országba, illetve nem kívánják, hogy az úgynevezett relokációs eljárás keretében, kvóta szerint Brüsszel visszaküldje, illetve Magyarországra telepítse le a migránsokat. A tájékoztatón az is elhangzott, hogy kiderült: civil szervezetek Soros György támogatásával kezdetektől generálják ezt a migrációs folyamatot, melyet Brüsszel rá akar kényszeríteni Magyarországra. Soros György most Brüsszelben van, ahol a biztosokkal és Jean-Claude Junkerrel tárgyal ezekről a kérdésekről, mondta dr. Völner Pál.

Az országgyűlési képviselő a folytatásban elmondta, hogy a Nemzeti Konzultáció következő kérdése, hogy az ál-civil szervezetek, melyek Magyarországon működnek és nemzetközi finanszírozásúak, kötelesek legyenek feltüntetni kiadványaikban, hogy külföldről támogatott szervezetek, ebben a kérdésben is kéri a kormány a véleménynyilvánítást, hogy a megélhetési jogvédők gyakorlatilag ne befolyásolhassák úgy a belföldi közvéleményt, hogy honnan finanszírozzák és instruálják, utasítják őket.

Egy további kérdéskörről szólva dr. Völner Pál hangsúlyozta, hogy az elmúlt években hétszázezer munkahelyet teremtettek Magyarországon, köszönhetően annak, hogy olyan adópolitika és támogatási rendszer valósult meg, amely ösztönözte a munkahelyek létrehozását. Szuverenitásunk sérelmét látjuk abban, hogy egységes szabályozást sürgetve Brüsszel meg akarja akadályozni, hogy Magyarországon több munka jöhessen létre, úgy, hogy megfosztják az országot azoktól az eszközöktől, mellyel bővíteni tudja a munkahelyek számát, hangzott el a sajtótájékoztatón.

Az utolsó kérdéskör az adócsökkentésé, Brüsszel szeretné az adószabályokat is saját hatáskörébe vonni, mondta dr. Völner Pál majd hozzáfűzte: Magyarországon most 15 százalék a személyi jövedelemadó, tehát a fogyasztáson keresztül adózunk és nem a munkánk megadóztatása révén. Nem kívánunk svéd vagy norvég adóterheket viselni, Magyarországon nincs akkora jövedelme az embereknek, hogy olyan adókulcsok szerint adózzanak, amit nyugaton alkalmaznak.

Dr. Völner Pál azzal foglalta össze tájékoztatóját, hogy a fenti kérdésekben kéri a lakosságot, hogy a Nemzeti Konzultációs ív kitöltésével és május 20-áig való visszaküldésével támogassák a kormány álláspontját, hiszen ha egységesen tudunk fellépni – ahogy ez korábban is történt – akkor ezektől a támadásoktól meg tudjuk védeni Magyarországot. Az országgyűlési képviselő azt is elmondta, hogy a konzultációs íveknek körülbelül még egyharmadát nem küldték ki a lakosságnak, ugyanakkor már több, mint félmillió állampolgár töltötte ki és küldte vissza a Nemzeti Konzultációs íveket.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.