Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2014. Január 03. 07:45, péntek | Helyi
Forrás: lvp/katasztrófavédelem

Már veszélyesek a karácsonyfák

Már veszélyesek a karácsonyfák

Már veszélyesek lehetnek a karácsonyfák, kiszáradásuk miatt akár egy hevülő égő vagy egy közeli gyertya is lakástüzet okozhat. A katasztrófavédelem ezért különösen figyelemre int mindenkit.

Közeleg január 6-a, Vízkereszt napja, amikor a hagyomány szerint lebontjuk a karácsonyfákat, sokak otthonát azonban még ezt követően is díszíti az ünnep legszebb dísze.

A karácsonyfának való fenyőket már december elején kivágták, így lassan egy hónap elteltével kellőképpen kiszáradtak ahhoz, hogy rendkívül gyorsan lángra lobbanjanak akár a legkisebb szikrától, lángtól. A fák száradását gyorsítja a lakások melege is.

Kérjük a lakosságot, hogy gyertyákat már semmiképpen se gyújtanak a karácsonyfákon és a mécseseket is minél messzebb égessék a fától. Ha az égősor bekapcsoljuk, ne hagyjuk a fát őrizetlenül, hiszen az esetlegesen túlmelegedő égők is meggyújthatják a kiszáradt karácsonyfát. Figyeljük oda, hogy a Vízkeresztig tartó néhány napban se keletkezzenek tüzek az őrizetlenül hagyott karácsonyfák, gyertyák, mécsesek miatt” – hívta fel a figyelmet a katasztrófavédelem megyei szóvivője, Stolczenberger Klára.

Baj esetén pedig hívják a katasztrófavédelem műveletirányítási központját a 105-ös segélyhívó számon!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.