Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2016. Április 01. 08:06, péntek | Helyi
Forrás: sajtóközlemény

Marad a piac a Simor utcában

Marad a piac a Simor utcában

Költözik is meg nem is az esztergomi piac – a közmű felújítások idején is marad a Simor János utcában a piac, csak közelebb költözik a buszpályaudvarhoz.

A testület döntése szerint a piac végleges helyének is a Simor János utca adhat majd otthont.

Odébb költözik az esztergomi piac nyártól. Júliusban ugyanis elkezdődik a Simor János utcában a Rákóczi tér és az Arany János utca között az elavult ivó-, szenny- és csapadékvíz-vezeték rendszerének a cseréje. A megszokott helyükről az árusok és a bódék átköltöznek a Simor János utca Arany János utca és a Sissay köz közötti szakaszára. Mindezt a március 23-i testületi ülésen tárgyalták az esztergomi képviselők. A közgyűlésen elhangzott, hogy korábban több helyszín is szóba került, ám a kivitelezési munkák közelsége miatt ez a megoldás a legalkalmasabb.

„A városi piac akár ideiglenes elhelyezése esetén is terveket kell készíteni, azokat engedélyeztetni kell, biztosítani kell az ivóvíz, szennyvíz és villamos energia ellátását, a területet szilárd burkolattal kell ellátni, gondoskodni kell hulladéktárolóról, illemhelyről, gombavizsgálóról. Közben a terület ideiglenes piacként való hasznosítását az illetékes hatóságnál is engedélyeztetni kell” – részletezte Romanek Etelka polgármester.

Hozzátette: mindezeket figyelembe véve a leggyorsabb és kézenfekvőbb megoldás a piac odébb csúsztatása, hiszen alapvetően a fentiekhez szükséges feltételek már adottak az utcában, így a terület teljesmértékben megfelel a hatósági előírásoknak.

A képviselők döntöttek arról is, hogy a piac végleges helye is a Simor János utcában legyen: egyelőre két lehetséges megoldás további kidolgozásáról döntött a képviselő-testület. E szerint a piac végleges helye vagy a Simor János utca Arany János utca és a buszpályaudvart is magába foglaló szakasza lehet, vagy pedig a Simor János utca 26, 28, 30, 32 szám alatti ingatlanok helyén lehetne kialakítani a végleges piacteret.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 18:36, csütörtök | Helyi

Elindult a "piskóta" körforgalom építése Esztergomban

Április 30-án indult a Dobogókői út – Petőfi Sándor út – Terézia utca – Kálvária út kereszteződésénél a körforgalom építése.

2024. Május 02. 18:34, csütörtök | Helyi

Salomon Ultra-Trail Hungary terepfutóverseny

2024. május 18-19-én kerül megrendezésre a Salomon Ultra-Trail Hungary terepfutóverseny.

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.