Városlista
2021. október 17, vasárnap - Hedvig

Hírek

2020. Március 16. 06:00, hétfő | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu

Maradandó sérülést okozott a motorosnak az autós

Maradandó sérülést okozott a motorosnak az autós

Maradandó fogyatékosságot okozó baleset gondatlan okozásának miatt vádat emelt az ügyészség azzal a férfival szemben, aki kanyarodáskor nem biztosított elsőbbséget egy motorosnak, aki az ütközéskor az aszfaltra zuhant.

A vádlott 2018. október 31-én 7 óra 15 perckor Tokodaltáró lakott területén, Dorog irányából Tát felé vezette autóját.

A férfi a József Attila út és a Tárna utca kereszteződésében a forgalomirányító fényjelző készülék szabad jelzése mellett a József Attila utcáról a Tárna utcába kívánt balra kanyarodni, amely során nem biztosított elsőbbséget a vele szemben a motorossal a József Attila úton Tát irányából Dorog felé a forgalomirányító fényjelző készülék szabad jelzése mellett szabályosan közlekedő sértetnek – közölte az ügyészség.

A motoros nem tudta elkerülni az ütközést, aminek következtébe a levegőbe repült, majd az járdára zuhant.

A sértett a baleset során nyolc napon túl gyógyuló jobb oldali térdkalácscsont-törést és bordatörést szenvedett, a térdkalácscsont-törése miatt a jobb térdízület kisfokú mozgáskorlátozottsága maradt vissza.

Az ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy az Esztergomi Járásbíróság a vádlottat tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben végrehajtásában felfüggesztett fogházbüntetésre, valamint végleges hatályú járművezetéstől eltiltásra ítélje.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Október 16. 06:52, szombat | Helyi

Jövő nyárig lezárják az autós forgalom elől a Deák Ferenc utcát

2021. október 18-tól, előreláthatólag 2022. június 30-ig közmű- és útépítéssel összefüggő munkálatok végzése miatt a gépjárműforgalom elől lezárásra kerül Esztergomban a Deák Ferenc utca egy szakasza.

2021. Október 15. 16:53, péntek | Helyi

Tájékoztató a társasházakban élők számára a szelektív-hulladékszállítás változásairól

Esztergom Város Önkormányzat képviselő-testülete a 237/2021. (VIII.27.) határozatában döntött a szelektív-hulladékgyűjtő szigetek végleges megszüntetéséről 2021. október 17. napjáig.

2021. Október 15. 08:39, péntek | Helyi

A helyi rendőrök elfogták az esztergomi piacon vandálkodót

Őrizetbe vették a nyomozók azt a férfit, aki korábban az esztergomi piacon több pavilont feltört. A gyanúsítottnak további vagyon elleni bűncselekmények is a számlájára írhatók.

2021. Október 15. 08:22, péntek | Helyi

Sakkversenyek futószalagon Esztergomban

Az Esztergomi Sakk Club az NB II-ben megkezdte a szereplését a 2021/2022-es bajnokságban, az első fordulóban Naszályra utaztak sakkozóink a tavaly még NB I-ben vitézkedő Géniusz Tata-Naszály csapatához.