Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2015. November 11. 06:00, szerda | Helyi
Forrás: MTI

Másfél év fogházra ítéltek egy gondatlan teherautósofőrt Esztergomban

Másfél év fogházra ítéltek egy gondatlan teherautósofőrt Esztergomban

Halált okozó, foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés miatt másfél év fogházra ítéltek Esztergomban egy teherautósofőrt, akinek hibás manővere miatt a jármű platójáról lezuhant egy ember és később meghalt.

A bíróság a büntetés végrehajtását két év próbaidőre felfüggesztette - tájékoztatta Lehet Enikő, a Tatabányai Törvényszék sajtótitkára kedden az MTI-t. Az ítélet a kihirdetéskor jogerőre emelkedett.

Sárisápon augusztus 16-án egy felvonuláson a teherautón zenélő Sárisápi Bányász Fúvószenekar dobosa esett le a platóról, mert a jármű a padkára tolatott. A 87 éves férfi bordatörést, agyrázkódást és koponyasérüléseket szenvedett, majd három hét múlva meghalt. Halálában betegségei is szerepet játszottak.

A sajtótitkár elmondta, a jármű vezetője beismerő vallomást tett és lemondott a tárgyaláshoz való jogáról. Ebben az esetben a kiszabható büntetés felső határa lényegesen alacsonyabb lehet a törvény által eredetileg előírtnál.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.