Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2017. Március 01. 14:18, szerda | Helyi
Forrás: katasztrófavédelem

Másodpercek alatt szétterjedt a tűz a tokodi házban

Másodpercek alatt szétterjedt a tűz a tokodi házban

Éjjel keletkezett tűz egy családi ház felső szintjén Tokodon. A lakóknak sikerült kimenekülniük az égő épületből, melyet a nyergesi, tokodi és esztergomi tűzoltók sikerült eloltaniuk.

A bejelentő csak a legfontosabb dolgokat tudta elmondani a katasztrófavédelem ügyeletének aztán letette a telefont. A ház emeletén ugyanis pillanatok alatt terjedt a tűz és egy gázpalackot is veszélyeztetett.

A tűz egyébként nem a családi házban, hanem egy melléképületben keletkezett, ahonnan átterjedt a 80 négyzetméteres otthonra éjjel fél kettő után kevéssel. Az elsőként kiérkező Nyergesújfalu Katasztrófavédelmi Őrs tűzoltói a felderítés után azonnal megkezdték a tűzoltást és a gázpalackot is rövid időn belül megtalálták és kihozták az épületből. Így sikerült elkerülni egy esetleges robbanást. A másodikként kiérkező esztergomi hivatásos tűzoltók is részt vettek az oltásban, így két gyorsbeavatkozó vízsugárral oltották el a rajok a tüzet, melynek oltásában a Tokod Önkéntes Tűzoltó Egyesület is közreműködött. A tűz károsító hatása miatt a ház jelenleg nem lakható, ezért a lakók egy időre szomszédjuknál helyezkedtek el.

Fotó: Nyergesújfalu Katasztrófavédelmi Őrs

Címkék: esztergom, tűz, tűzoltó, tokod

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.