Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2014. Március 18. 08:26, kedd | Helyi
Forrás: lvp/KEMRFK

Másodszor is elfogták a betörőt - 30 napig biztosan rácsok mögött marad

Másodszor is elfogták a betörőt - 30 napig biztosan rácsok mögött marad

Előzetes letartóztatásba helyezte hétfőn a bíróság azt a lopás vétség elkövetésével gyanúsított 55 éves lábatlani férfit, aki korábban nyergesújfalui hétvégi házakba tört be. Újabb sértett jelentkezett.

Másodszor is elfogták a nyergesújfalui rendőrök H. Bélát, akit hétvégi házak feltörésével gyanúsít a rendőrség. Az 55 éves lábatlani férfit először január 31-én hallgatták ki gyanúsítottként. Bevallotta, hogy a nyergesújfalui üdülőkből ő tulajdonított el két fejszét, egy csomag száraztésztát és egy kiló burgonyát.

Elfogása a helyi körzeti megbízottnak volt köszönhető, aki január 31-én kétszer is találkozott a férfival. Először délelőtt, mikor kerékpárjával Lábatlan belterületén közlekedett. Ekkor a rendőr csak igazoltatta őt és csomagjait vizsgálta át, de a szatyorban talált eszközöket akkor még nem tudta bűncselekmény elkövetéséhez kötni. Délutánra az egyenruhás már tudta, hogy egy nyergesi házból élelmiszer és használati tárgyak tűntek el. Emlékezett rá, hogy igazoltatásakor hasonló dolgokat talált H. Bélánál. Felismeréséről szólt a nyergesi nyomozóknak, addig pedig megkereste a gyanúsítottat. Otthonában talált rá, innen állította elő a Nyergesújfalui Rendőrösre.

A férfit március 14-én újból elfogták a rendőrök, miután egy másik hétvégiház tulajdonosa is feljelentést tett a rendőrségen. Hozzá is betörtek 2013. november 25-én. A sértett, miután március 11-én megtudta, hogy a nyergesi rendőrök elfogtak egy környékbelit, bejelentette a hónapokkal korábbi esetet. A férfi tagadta ugyan a bűncselekmény elkövetését, de a házkutatáson a nyomozók ellene szóló bizonyítékokat találtak. A rendőrség ezúttal őrizetbe vette a férfit és kezdeményezésére az Esztergomi Járásbíróság hétfőn előzetes letartóztatásba helyezte.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.