Városlista
2020. október 21, szerda - Orsolya

Hírek

2020. Július 28. 09:01, kedd | Helyi
Forrás: (x)

MatiPro - Sportriporter a volán mögött

MatiPro - Sportriporter a volán mögött

Minden bizonnyal sokaknak ismerősnek tűnik a Kaplár F. József név. A 90-es évek sportcsatornáinak meghatározó alakja híradósként kezdte pályafutását a 70-80-as években a Magyar Televíziónál.

Nemrégiben visszavonult a televíziós műsorvezetéstől és közben autót is váltott, a MatiPro-nál cserélte öntöltő hibridjét elektromos autóra, ez alkalomból készítettünk vele interjút.

Milyen autókat vezetett eddig?

Miután megszereztem a jogosítványt, a szocialista járműipar által gyártott autókat használtam, egy Opel Kadettet például, majd a rendszerváltás után Mercedes E-re, utána pedig Volvora váltottam. A svéd márka nagyon jól teljesített, ezért több darabot is vásároltam az S40-es szériából. Legutóbbi autómat - egy Lexus CT200-ról van szó - mostanság a lányom használja, ő is Volvoról váltott Lexus hibridre.

Miért választotta a BMW i3-at?

Egészen pontosan úgy hangzana a kérdés, hogy miért választottuk a BMW i3-at. A döntést ugyanis nem kizárólag én hoztam meg, a következő autónk kiválasztásába bevontam az egész családot, a feleségem, a lányom, sőt még az unokám véleményére is kíváncsi voltam. Utóbbi azonnal mondta is, amint meglátta az utcán az i3-at, hogy a leendő autónk remekül fest. Nagyon fontosnak tartom a fenntartható fejlődést, a tudatos fogyasztást illetve a természet szeretét és megóvását is, ezért egyértelmű volt, hogy elektromos autóra fogok váltani (a legutóbbi autóm hibrid volt).

Az sem elhanyagolható szempont, hogy az i3 kisebb mérete a parkolásban és a városi közlekedésben is segítségünkre van illetve a BMW sportos megjelenésében visszatükröződik, hogy mennyire kedvelem a teniszt és a fallabdát. A vásárlás költséghatékony is volt, a MatiPronál kedvezőbb áron tudtam megvásárolni az i3-at.Az i3 megérkezése előtt egy másik elektromos autót használt. Mennyire érezte nehéznek a váltást a töltéssel és az autó hatótávjával kapcsolatban?

Semmilyen probléma nem adódott, hiszen próbáltunk sok számolgatást követően, megfontoltan dönteni és hozzászoktam a nyugodt vezetéshez a Lexusnál. Nemcsak Budapesten, hanem Tihanyban és a szülővárosomban, Jászberényben is nagy hasznát vesszük az autónak. Az i3-mal nem okoz gondot ezeknek a távolságoknak a teljesítése. A mindennapi, városi közlekedést könnyedén megoldom utcai töltés nélkül, mivel otthon is tudom tölteni az autót.

Ha hosszabb útra megyünk, akkor természetesen szükséges a töltés. A hazai töltőhálózat folyamatosan fejlődik, ez jól látszik a töltőhelyek számának emelkedésén is. Az olyan igazán hosszú utak esetében pedig (például egy távoli sítúra), ahol már problémás lehet a töltési idő, a lányom Lexus hibridjét használom inkább.

Címkék: matipro, sportriporter


Ezek érdekelhetnek még

2020. Október 21. 07:00, szerda | Helyi

Horányi Juli: A Dunakanyar szerves része az életemnek

Az énekesnő több szállal is kötődik Esztergomhoz és sok szép emléke van a Dunakanyarról.

2020. Október 21. 05:00, szerda | Helyi

Kozmetikusoknak tartott továbbképzést a kamara

Negyvenen jelentkeztek arra a kozmetikus szakmai fórumra, melynek a megyei kereskedelmi és iparkamara tatabányai székháza adott otthont. A járványügyi előírásokra maximálisan odafigyelve tartották meg az előadást.

2020. Október 20. 15:10, kedd | Helyi

Megjelent a koronavírus-fertőzés a Babits iskolában is

Rendkívüli szünet elrendeléséről tájékoztatta a szülőket a Babits Mihály Általános Iskola vezetése az intézmény közösségi oldalán kedden.

2020. Október 20. 08:47, kedd | Helyi

Újabb utcában lesz áramszünet

Folytatja az áramszolgáltató a hálózat fejlesztését Esztergomban.