Városlista
2024. május 18, szombat - Erik, Alexandra

Hírek

2021. Július 18. 16:33, vasárnap | Belföld
Forrás: MTI

Mától újra üzemel a Nyugati pályaudvar

Mától újra üzemel a Nyugati pályaudvar

Bár a forgalom megindult, a megszokotthoz képest kevesebb vonatot tud fogadni a Nyugati pályaudvar július 18-án reggeltől, mert több munkálatot nem fejezett be időre a kivitelező - közölte a Mávinform az MTI-vel.

A végleges átadásig kisebb kapacitással működik a pályaudvar, a vonatforgalmat korlátozták a munkálatok mielőbbi befejezéséért.

Pénteken arra járt az InfoEsztergom. A szomszédos parkológarázsból készített felvételeken látszik, hogy a vasárnap reggeli átadáshoz még bőven volt tennivaló.

Vasárnap reggel 6 órától érvényes változások a közlekedési rendben

Az esztergomi és a szobi vonal közlekedésében nincs változás, az eredeti menetrend érvényes, 5-15 perces késések előfordulhatnak.

Szegedi InterCity-k:
• A Nyugati pályaudvar helyett Budapest-Kelenföldre érkeznek és onnan is indulnak Szeged felé, minden óra 51-kor.
• (A szegedi vonalon vágányzári menetrend érvényes, Cegléd és Kiskunfélegyháza között pótlóbuszokra kell átszállni: https://www.mavcsoport.hu/mavinform/cegled-es-kiskunfelegyhaza-kozott-potlobuszokkal-kell-utazni-julius-18-tol)

Lajosmizsei vonal:
• Az S21-es vonatok budapesti végállomása Kőbánya-Kispest.
• A Nyugati pályaudvarról az utasok a minden óra 23-kor Debrecen-Nyíregyháza felé induló IC-kel utazhatnak Kőbánya-Kispestig, az IC-k Kőbánya alsón is megállnak, ezen a szakaszon felármentesen vehetők igénybe. Az S21-es vonatok átszállás után, kb. 10 perces késéssel indulnak Kőbánya-Kispestről Dabas, Lajosmizse felé.

Cegédi vonal:
• A monori S50-es vonatok Kőbánya-Kispestre érkeznek és onnan indulnak Monor felé. Kőbánya-Kispestről minden óra 53-kor indulnak Monorra.
• A Nyugati pályaudvar és Kőbánya-Kispest közötti utazásra bármely vonat felármentesen vehető igénybe.
A Nyugati pályaudvaron fordulnak: távolsági sebesvonatok, InterCity-k, Z50-es vonatok
• A Nyugati pályaudvar és Kőbánya-Kispest között rásegítő pótlóbuszok is közlekednek, a városba való gyorsabb eljutás érdekében az M3-as metrópótló vonalán lévő megállókban megállnak leszálló utas esetén.
• Alternatív eljutási lehetőség: a Budapest bérlettel rendelkező utasoknak az M3-as metrópótló Nyugati pályaudvar és Kőbánya-Kispest között

A Rákospalota-Újpest állomáson július 13-án kisiklott teherkocsi annyira megrongálta a vasúti pályát, hogy Rákospalota-Újpest és Fót között július 31-ig szünetel a vonatforgalom, pótlóbuszok szállítják az utasokat. Bővebb tájékoztatás: https://www.mavcsoport.hu/mavinform/rakospalota-ujpest-es-fot-kozott-vonatpotlok

Borítókép: MTI / Máthé Zoltán

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 17. 19:25, péntek | Belföld

Gyorsabb mobilinternet öt nagyvárosban a Vodafone folyamatos hálózatfejlesztésének köszönhetően

A szolgáltató országos hálózatfejlesztési programja újabb mérföldkőhöz érkezett.

2024. Május 17. 18:41, péntek | Belföld

GVH: számos ponton módosít a Viber hatósági eljárás miatt

Számos ponton módosít a Viber internetalapú üzenetküldő szolgáltatás a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) eljárásának köszönhetően - közölte a hatóság pénteken az MTI-vel

2024. Május 17. 14:40, péntek | Belföld

KSH: a benzin 12, a dízel 1 forinttal olcsóbb a szomszédos országok átlagánál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 609 forint volt, ami megegyezik a régiós átlagértékkel. A szomszédos országokban az átlagár 621 forint volt.

2024. Május 17. 10:04, péntek | Belföld

Orbán Viktor: olyan választás előtt állunk, amely eldönti a háború és béke kérdését

Olyan választás előtt állunk, amely eldönti a háború és béke kérdését, az amerikai választással együtt - mondta Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában pénteken.