Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2014. Szeptember 09. 08:27, kedd | Helyi
Forrás: Lenger

Meddig lesz feltúrva a Kossuth utca a Frankánál? - FRISSÍTVE

Meddig lesz feltúrva a Kossuth utca a Frankánál? - FRISSÍTVE

Megpróbáltuk kideríteni olvasói kérés alapján, hogy mikor lesz ismét zavartalan a forgalom Esztergomban a Kossuth Lajos utca és a Sissay köz kereszteződésénél, valamint Kertvárosban a Damjanich utcában Dorog felé.

Mint kiderült, két szolgáltatót is fel kellett keresnünk az ügyben, melyek ugyan segítőkészek voltak, de végül nem tudtuk meg, hogy pontosan mikor állhat helyre a forgalom a két útszakaszon.

A közútkezelő kommunikációs osztálya közölte, hogy a 111-es számú főúton mindkét helyszínen az ÉDV Zrt. végez hibajavítást, a Kossuth utca és Sissay köz kereszteződésénél a vízmű tolózárakna fedelének javítását végzi, míg a Damjanich utcánál beszakadt a szennyvízakna melletti burkolat, és ennek feltárása és javítása miatt kellett korlátozást bevezetni.

Mindezt követően a vízműt is megkérdeztük, melynek szintén kommunikációs osztálya válaszolt a kérdésünkre. Eszerint az ÉDV Zrt. már elvégezte és be is fejezte a munkálatokat, sőt a Kossuth utcán már augusztus 28-án, melyet követően a munkaterületet át is adta a közútnak. Éppúgy, ahogy a kertvárosi csatornajavítás esetében is.

Kreitner Krisztina a vízmű pr-vezetője hozzátette, hogy a közút munkatársai úgy tájékoztatták, szerdán megkezdődhet az aszfaltozás.

Így egyelőre egész pontosan még nem tudni, hogy meddig lesznek érvényben a korlátozások az említett két szakaszon, az viszont biztos, hogy még néhány napig mindkettőnél türelmesebben, óvatosabban kell vezetnünk.

Friss információ: olvasónk jelezte csütörtök kora reggel, hogy Esztergom-Kertvárosban végeztek a szakemberek az aszfaltozással, így ott visszaállhatott a megszokott forgalmi rend.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.