Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2020. Január 18. 05:01, szombat | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: police.hu

Még a 14-et sem töltötte be a lány, de már gyilkosság miatt letartóztatták

Még a 14-et sem töltötte be a lány, de már gyilkosság miatt letartóztatták

Emberölés gyanúja miatt egy fiatalkorú lányt is letartóztatott a Budakörnyéki Járásbíróság a szilveszteri dunavarsányi gyilkossággal összefüggésben - közölte a Budapest Környéki Törvényszék pénteken az MTI-vel.

A közleményben felidézték, hogy hétfőn három, kedden további egy embert tartóztattak le, mert a gyanú szerint szilveszterkor dunavarsányi otthonában olyan súlyosan bántalmazták az ott lakó 56 éves férfit, hogy az áldozat belehalt sérüléseibe.

Az ügy ötödik gyanúsítottját - aki az elkövetéskor még nem töltötte be a 14. életévét - a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság társtettesként, nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettével gyanúsítja.

A bíróság a kényszerintézkedést azzal indokolta: tartani lehet attól, hogy a gyanúsított megszökik, elrejtőzik és a felelősségét alátámasztó adatot semmisít meg.

Mivel a lány még nem töltötte be a 14. életévét, büntetésként csak javítóintézeti nevelés szabható ki. A bíróság a letartóztatás végrehajtásának helyeként is a javítóintézetet jelölte meg - írták a közleményben.

A döntés ellen a gyanúsított törvényes képviselője fellebbezést nyújtott be, ezért a végzés nem végleges, de végrehajtható.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.