Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2021. November 12. 09:02, péntek | Belföld
Forrás: infovárosok/police.hu

Még a barátait is átverte, 64 milliót csalt ki

Még a barátait is átverte, 64 milliót csalt ki

Befejezték be a nyomozást a rendőrök az ellen a nagykőrösi férfi ellen, aki gyanútlan ismerőseitől, barátaitól, volt kollégáitól csalt ki milliós összegeket.

A Kecskeméti Rendőrkapitányság üzletszerűen elkövetett csalás bűntett miatt eljárást folytatott egy 54 éves nagykőrösi férfivel szemben. A gyanúsított 2018 nyarától 2021 januárjáig 20 embertől csalt ki alkalmanként több százezer – vagy akár több millió – forintot. Volt olyan sértett, aki a könnyű és gyors haszon reményében közel 12 millió forintot adott át a csalónak – közölte a rendőrség.

Kifejtve, hogy a férfi azt ígérte áldozatainak – aki a legtöbb esetben ismerősei, barátai, volt kollégái voltak –, hogy a pénzből külföldön járművet vesz, amelyet Magyarországon emelt áron értékesít, majd a hasznon osztoznak. Azonban rövid idővel a pénzösszegek átvétele után a szélhámos elérhetetlenné vált hitelezői számára: a telefonját nem vette fel, illetve semmiféle hajlandóságot nem mutatott arra, hogy az átvett összeget visszafizesse.

A férfit a vizsgálati osztály munkatársai január 27-én elfogták és őrizetbe vették. Ekkor még csupán 11 ember sérelmére elkövetett csalás bűntettének megalapozott gyanúja volt a rovásán.

A kecskeméti rendőrök azonban aprólékos, mindenre kiterjedő nyomozás során felkutatták az összes átvert áldozatot, és összegyűjtöttek minden olyan bizonyítékot a nagykőrösi férfi ellen, amely további sértettekhez vezetett. Végül kiderült, hogy a gyanúsított 20 embert károsított meg, akiknek összesen 64 millió forintnyi kárt okozott.

A jelenleg is letartóztatásban lévő gyanúsított ügyében a nyomozás befejeződött. A rendőrök az iratokat vádemelés javaslatával adták át a járási ügyészségnek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 15. 10:04, hétfő | Belföld

Idén is lehet szavazni az év körforgalmára

2024. Április 15. 06:13, hétfő | Belföld

118 éves melegrekord dőlt meg

Megdőlt a 118 éves országos és a 85 éves fővárosi melegrekord is szombaton - írta a HungaroMet Zrt. a honlapján vasárnap.

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Belföld

Hidegfront vet véget az áprilisi nyárnak

Hidegfront vet véget az áprilisi nyárnak: a hét első napján még akár 31 Celsius-fok is lehet a Dél-Alföldön, majd beborul az ég, és többfelé kell esőre, akár zivatarra is készülni.

2024. Április 14. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 15. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki: