Városlista
2021. szeptember 23, csütörtök - Tekla

Hírek

2012. Március 04. 07:01, vasárnap | Belföld
Forrás: OrientPress

Még idén bérrendezést várnak az egészségügyi dolgozók

Még idén bérrendezést várnak az egészségügyi dolgozók

Tarthatatlan az egészségügyben dolgozók helyzete, amely azonnali megoldást kíván - mondta a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara elnöke a szervezet budapesti nagygyűlésén.

Balogh Zoltán szerint elfogadhatatlanok az ágazatban dolgozók munka- és jövedelmi körülményei. A dolgozók azt kérik, hogy még ebben az évben rendezzék anyagi és munkakörülményeiket.

Sok ápolóra egy műszakban 40-60 beteg jut, miközben négyötödük a létminimum alatt él. A kamarában arra is felhívják a figyelmet, hogy a mostani állapotok a külföldi munkavállalásra ösztönöznek, ami itthon munkaerőhiányhoz vezethet.

A dolgozók azt kérik, hogy még ebben az évben rendezzék anyagi és munkakörülményeiket, valamint a szakmai kompetenciáik körét.

Erről szóló nyílt levelüket Balogh Zoltán, a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara elnöke a köztestület szombati budapesti nagygyűlésén átadta Szócska Miklós egészségügyi államtitkárnak.

Szócska Miklós azt mondta: még az utolsó számításokat végzik, ezért a mostani béremelés konkrét összegéről továbbra sem beszélt. Arra viszont konkrét ígéretet tett, hogy az emberi erőforrás fejlesztésére rendelkezésre álló uniós forrásokból még ebben az évben rendezik a szakmai kompetenciákat.

Az államtitkár leszögezte, hogy nem lesz létszámleépítés az ágazatban, átcsoportosítások ugyan lehetnek, de az egészségügyben mindenki munkájára számítanak - tájékoztatott a köztévé.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2021. Szeptember 23. 18:08, csütörtök | Belföld

Többségében oltatlan, idős emberek kerülnek kórházba

Több százezer oltatlan, idős ember van Magyarországon, többségében ők kerülnek korházba a negyedik hullámban - mondta a Dél-pesti Centrumkórház infektológiai osztályának vezető főorvosa csütörtökön az M1 csatornán.

2021. Szeptember 23. 13:59, csütörtök | Belföld

Magyarország önellátó lehet tojásból

Az agrárfejlesztési támogatásoknak köszönhetően Magyarország önellátóvá válhat tojásból

2021. Szeptember 23. 10:06, csütörtök | Belföld

Tolatás közben sodorta el az idős asszonyt

Súlyosan megsérült az asszony, akit egy kisteherkocsi ütött el Győr belvárosában.

2021. Szeptember 23. 09:49, csütörtök | Belföld

Szalagkorlátnak préselte a kamion a vétlen autóst

A balesetben a kocsi vezetője és utasa is megsérült.