Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2015. November 16. 08:07, hétfő | Helyi
Forrás: sajtóközlemény

Még kellemes az idő, de már készül a télre a katasztrófavédelem

Még kellemes az idő, de már készül a télre a katasztrófavédelem

A téli rendkívüli időjárási körülményekre való felkészülés érdekében koordinációs értekezletet tartottak a Komárom-Esztergom Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságon.

Az egyeztetésen a Megyei Védelmi Bizottság Katasztrófavédelmi Operatív Törzse, így köztük a katasztrófavédelem, valamint társ- és együttműködő szervei számoltak be a téli felkészülés jegyében elvégzett feladatokról.

Az értekezleten részt vettek a rendőrség, a mentőszolgálat, a közút, a vöröskereszt, a Máltai Szeretetszolgálat, a gáz- és áramszolgáltató, a volán és a vasúttársaság megyei vezetői, képviselői, valamint az autómentéssel foglalkozó együttműködő szervezetek vezetői.

Erdélyi István tűzoltó ezredes, igazgató-helyettes köszöntötte a résztvevőket, majd bemutatta a szakterületi vezetőket, illetve azok elérhetőségeit, a gyors, pontos és hatékony tájékoztatás, információáramlás és együttműködés jegyében.

Ez követően a szakterületi vezetők röviden ismertették a résztvevőkkel, a rendkívüli téli időjárásra való felkészülés állapotát, helyzetét, megtett intézkedéseket.

Majlinger-Fehér Ádám tűzoltó őrnagy, a megyei főügyeleti osztályvezető bemutatta a Döntéstámogató térképet, valamint az azon rögzített térkép információkat.

Kocsány Zita tűzoltó alezredes, megyei iparbiztonsági főfelügyelő a kialakított interaktív térképet mutatta be, mely tartalmazza a megyében található pihenőhelyeket, kényszermegállókat, a só deponálásra biztosított helyszíneket, a kritikus pontokat, valamint a fix- és ideiglenes hóvédművel védett útszakaszokat. Ezt követően a lakosság alapellátásában közreműködő és résztvevő szervettek egyeztetett arról, hogy rendelkeznek-e mindazon személyi és tárgyi eszközökkel, melyekkel a lakosság alapellátását folyamatosan biztosítani tudják. Végül tájékoztatást adott arról, hogy a rendkívüli téli felkészülés érdekében egy tájékoztatót fog az igazgatóság kiadni a veszélyes üzemek, illetve a veszélyesáru-szállítással foglalkozók részére.

Sikrai Attila tűzoltó alezredes, megyei polgári védelmi főfelügyelő hangsúlyozta az erő-eszköz többszörösítés fontosságát különösen, ha egy kárfelszámolás esetében kevésnek bizonyulnak az, erők- eszközök, az önkéntes- és köteles polgári védelmi szervezeteket igénybe lehet venni. Továbbá kiért arra is, hogy a lakosság védelmének, ellátásának biztosításába, illetve a káresetek felszámolásába a megyei és a járási mentőcsoportok is bevonhatóak. Beszélt a mentéshez szükséges mezőgazdaságból lebiztosítható eszközökről, majd végül a meteorológiai figyelmeztetések és riasztások fontosságáról. Ehhez kapcsolódóan az Operatív Törzsek működésének elrendelésre tért ki, illetve felhívta a figyelmet a közös együttgondolkodásra a meteorológiai figyelmeztetések és riasztások kapcsán.

Deák István tűzoltó alezredes, megyei tűzoltósági főfelügyelő vázolta a katasztrófavédelem képességeit. A rendőrség, közút és a katasztrófavédelem együttműködését szorgalmazta különösképpen annak érdekében, hogy a téli időjárási körülmények között legalább egy forgalmi sávot vissza lehessen adni a közúti közlekedés számára.

A szakterületi vezetőket követően a társszervek – és közreműködő képviselői - saját szakterületükre vonatkozóan - tájékoztatást adtak a rendkívüli téli időjárásra való felkészülés jegyében tett intézkedésekről, végrehajtott feladatokról. Az elmúlt időszakban befejeződtek a gépszemlék, mindenhol felkészítették a járműveket a téli útviszonyokra.

Az értekezlet végén igazgató-helyettes úr megköszönte minden társszerv és közreműködő szerv képviselőinek a részvételét, észrevételeit és együttműködő készségét, ezzel hozzájárulva a rendkívüli téli időjárás okozta események hatékony kezeléséhez.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 18:36, csütörtök | Helyi

Elindult a "piskóta" körforgalom építése Esztergomban

Április 30-án indult a Dobogókői út – Petőfi Sándor út – Terézia utca – Kálvária út kereszteződésénél a körforgalom építése.

2024. Május 02. 18:34, csütörtök | Helyi

Salomon Ultra-Trail Hungary terepfutóverseny

2024. május 18-19-én kerül megrendezésre a Salomon Ultra-Trail Hungary terepfutóverseny.

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.