Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2019. Április 03. 06:53, szerda | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu

Még Mexikóban is rengetegen hallgatják az esztergomi bandát

Még Mexikóban is rengetegen hallgatják az esztergomi bandát

Nemrég jelent meg az esztergomi The Vernal együttes új albuma.

Amerikában forgatott klipet az esztergomi The Vernal – írtuk nemrég a bandáról a VIDEÓJUKAT is közzétéve.

Most pedig ismét újdonságról számolhatunk be az együttesről, megjelent ugyanis a banda Euphoric Melancholia című új albuma.

2014 végén alakult az alternative rock kategóriába sorolható The Vernal Esztergomban, Ködös Balázs (vokál), Csapó Árpád (gitár), Nagy Marcell (gitár és vokál), Simon Péter (dob), Sitku Áron (basszusgitár) tagokkal.

Az együttes azóta nemcsak itthon, de számos külföldi színpadon is fellépett már: Ausztriában, Csehországban és Németországban.

A fiúk az új albumról elmondták, hogy a címe az érzelmi egyensúlyra utal, szerintük ugyanis ha képesek vagyunk megtartani, akkor a melankólia is lehet komfortos. „A cél, hogy mindig elfogadjuk az adott hangulatot, érzést és ne tiltakozzunk ellene görcsösen” – tették hozzá.

Az új lemezen található dalok szövegei mind megtörtént eseményen alapulnak. A zenekar célja pedig, hogy gondolkodásra sarkalják a hallgatót.

A The Vernal tagjai úgy látják, hogy egyre többen nyitottak zenéjükre és erre a stílusra is itthon, ám nyugaton sokkal többet hallgatják a dalaikat.

„Leginkább észak- és közép Amerika, ahol leginkább pörögnek a számaink. Egy érdekes adat, hogy például Mexico City-ben többen hallgatnak, mint egész Magyarországon” – fűzték hozzá a srácok.

A The Vernal április végén ad legközelebb koncertet a régiónkban, melynek részleteivel hamarosan jönnek a srácok a közösségi oldalukon.

Címlapfotó: Lőrinczi Gergely

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.