Városlista
2023. február 6, hétfő - Dóra

Hírek

2016. December 06. 08:11, kedd | Helyi
Forrás: mti

Még mindig sok a telefonos csalás

Még mindig sok a telefonos csalás

Több alkalommal követtek el csalásokat ismeretlen elkövetők azonos módszerrel az elmúlt időszakban is. A módszer azonos: telefonos nyereményjátékra hivatkoznak.

A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság ismételten felhívja a lakosság figyelmét, hogy a szolgáltatók nem folytatnak olyan nyereményakciót, amelynek során a kisorsoltak a nyereményüket telefonfeltöltés, vagy pénz befizetése ellenében kaphatják meg.

Az elmúlt hónapokban eddig ismeretlen elkövetők azonos módszerrel több alkalommal követtek el csalásokat különböző sértettek sérelmére, ezért a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság arra kéri a lakosságot, hogy fogadják meg az alábbi tanácsainkat:

A szolgáltatóknál nem létezik olyan nyereményakció, amelynek során a kisorsolt személy a nyereményét készpénz befizetése, vagy telefonos feltöltés ellenében kaphatja meg.

Ha a hívó fél önmagát egy szolgáltató munkatársának adja ki, majd közli, hogy a hívott személy egy nyereménysorsoláson nagyobb összeget nyert, akkor nagy valószínűséggel bűnelkövető és szándéka kizárólag a hívott tévedésbe ejtése, valamint pénzének megszerzése. Stílusuk gyakran megnyerő, meggyőzően érvelnek, valamint hanghordozásuk is hasonló, mint a szolgáltatóké.

A rendőrség kéri, hogy minden ilyen esetben gondolják át, hogy mit tesznek. Ne kövessék az utasításaikat! Ne töltsenek fel összegeket a megadott telefonszámra, és ne fizessenek a hívónak! Ne adják meg saját bankszámlájuk, bankkártyájuk azonosítóit!

Amennyiben ilyen hívást fogadnak, jegyezzék fel a hívás időpontját, esetleg a hívó telefonszámát, majd azonnal tegyenek bejelentést a rendőrség 112-es telefonszámán.

Az egyenruhások kérik, hogy a felhívásról mindenki tegyen említést hozzátartozóinak, ismerőseinek is!


Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság Sajtó

Ezek érdekelhetnek még

2022. December 24. 19:28, szombat | Helyi

Elégedetten zárja az évet a Kivirágzó Esztergomért Alapítvány

Köszönik Mindenkinek az eddigi bizalmat, támogatást és a sok lehetőséget. Jövő tavasszal újult erővel folytatják.

2022. December 16. 14:34, péntek | Helyi

SIKERES KIÁLLÍTÁSOK AZ EUROHÍD ALAPÍTVÁNY SZERVEZÉSÉBEN

Az Eurohíd Alapítvány 2021 végén szomorú szívvel hagyta el a kiállításoknak majd 10 esztendeig otthont adó Rondella Galériát.

2022. December 15. 14:26, csütörtök | Helyi

Esztergomi intézményt is támogat a Richter

A Richter Gedeon Nyrt. mintegy 600 ezer forinttal támogatta az Esztergomi Dobó Katalin Gimnáziumot, melyből okostáblát vásároltak a kémiaterembe. Az oktatást segítő eszközt december 14-én, szerdán adták át.

2022. December 08. 16:49, csütörtök | Helyi

MEGNYÍLT A X. MŰVÉSZET ESZTERGOMÉRT ADVENTI KIÁLLÍTÁS ÉS VÁSÁR

2022. december 3-án nyitotta meg az Eurohíd Alapítvány szokásos adventi kiállítását a Kapcsolatok Házában, X. Művészet Esztergomért címmel.