Városlista
2022. szeptember 27, kedd - Adalbert

Hírek

2016. December 06. 08:11, kedd | Helyi
Forrás: mti

Még mindig sok a telefonos csalás

Még mindig sok a telefonos csalás

Több alkalommal követtek el csalásokat ismeretlen elkövetők azonos módszerrel az elmúlt időszakban is. A módszer azonos: telefonos nyereményjátékra hivatkoznak.

A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság ismételten felhívja a lakosság figyelmét, hogy a szolgáltatók nem folytatnak olyan nyereményakciót, amelynek során a kisorsoltak a nyereményüket telefonfeltöltés, vagy pénz befizetése ellenében kaphatják meg.

Az elmúlt hónapokban eddig ismeretlen elkövetők azonos módszerrel több alkalommal követtek el csalásokat különböző sértettek sérelmére, ezért a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság arra kéri a lakosságot, hogy fogadják meg az alábbi tanácsainkat:

A szolgáltatóknál nem létezik olyan nyereményakció, amelynek során a kisorsolt személy a nyereményét készpénz befizetése, vagy telefonos feltöltés ellenében kaphatja meg.

Ha a hívó fél önmagát egy szolgáltató munkatársának adja ki, majd közli, hogy a hívott személy egy nyereménysorsoláson nagyobb összeget nyert, akkor nagy valószínűséggel bűnelkövető és szándéka kizárólag a hívott tévedésbe ejtése, valamint pénzének megszerzése. Stílusuk gyakran megnyerő, meggyőzően érvelnek, valamint hanghordozásuk is hasonló, mint a szolgáltatóké.

A rendőrség kéri, hogy minden ilyen esetben gondolják át, hogy mit tesznek. Ne kövessék az utasításaikat! Ne töltsenek fel összegeket a megadott telefonszámra, és ne fizessenek a hívónak! Ne adják meg saját bankszámlájuk, bankkártyájuk azonosítóit!

Amennyiben ilyen hívást fogadnak, jegyezzék fel a hívás időpontját, esetleg a hívó telefonszámát, majd azonnal tegyenek bejelentést a rendőrség 112-es telefonszámán.

Az egyenruhások kérik, hogy a felhívásról mindenki tegyen említést hozzátartozóinak, ismerőseinek is!


Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság Sajtó

Ezek érdekelhetnek még

2022. Szeptember 26. 09:17, hétfő | Helyi

Már Esztergomban és környékén is házhoz szállít a Tesco

2022. Szeptember 21. 20:41, szerda | Helyi

Kerítésnek ütközött egy autó Balatonfüreden, a sofőr életét vesztette

A sofőr menet közben rosszul lett, emiatt következett be a szerencsétlenség.

2022. Szeptember 21. 13:13, szerda | Helyi

Okostáblát kapott az Eötvös iskola a Richtertől

A Richter Gedeon Nyrt. hatszázezer forint támogatást biztosított a dorogi Eötvös József Általános Iskolának, melyből digitális táblát vásároltak.

2022. Szeptember 20. 17:02, kedd | Helyi

A XXII. ESZTERGOMI FOTOGRÁFIAI BIENNÁLÉ – MANU-TÍPIA KIÁLLÍTÁS

2022. szeptember 9-én nyílt meg a XXII. Esztergomi Fotográfiai Biennálé, amely 2022. október 9-ig tekinthető meg a Magyar Nemzeti Múzeum Esztergomi Vármúzeumában 10:00-18:00 óra között (hétfői napok kivételével).