Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2019. Október 01. 07:13, kedd | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Még várják a jelentkezéseket a Klebelsberg Képzési Ösztöndíj-programba

Még várják a jelentkezéseket a Klebelsberg Képzési Ösztöndíj-programba

Október 11-ig lehet jelentkezni a Klebelsberg Képzési Ösztöndíj-programba, amelynek célja, hogy a pedagógusképzésben részt vevő hallgatók oklevelük megszerzése után

a tankerületi központok által fenntartott köznevelési intézményekben helyezkedjenek el - közölte a központ hétfőn az MTI-vel.

Azt írták, az egységes, osztatlan tanárképzésben, illetve gyógypedagógia alapképzési szakon tanuló hallgatók jelentkezését várják, az anyagi támogatásért cserébe a hallgatók - oklevelük megszerzése után - a tankerületi központok fenntartásában működő köznevelési intézményekben helyezkednek el. Az ösztöndíj havi összege a tanulmányi eredményektől és a választott szaktól függően továbbra is 25, 50 vagy 75 ezer forint.

A központ a felsőoktatási intézménybe idén felvett hallgatók, illetve azok jelentkezését várja, akik már korábban megkezdték tanulmányaikat.

Az ösztöndíjakat a hallgatói jogviszony ideje alatt kaphatják a támogatottak, akiknek vállalniuk kell, hogy az általuk megjelölt három megye valamelyikében, legalább az ösztöndíj folyósítási idejének megfelelő ideig állami fenntartású intézményben tanítanak.

Az ösztöndíjprogram 2013/2014-es tanévi indulása óta a Klebelsberg Központ 2903 ösztöndíjas szerződést kötött, eddig összesen 3,6 milliárd forintot fizettek ki ösztöndíjra. A programnak köszönhetően 2018 szeptembere óta 269 ösztöndíjas helyezkedett el a tankerületi központok fenntartásában működő köznevelési intézményekben.

Bővebb információ a Klebelsberg Központ honlapján olvasható (http://kk.gov.hu/klebelsberg-kepzesi-osztondij).

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.