Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2013. Szeptember 30. 17:50, hétfő | Helyi
Forrás: hidlap.hu

Megalakult a Szövetség Esztergomért Összefogás

Megalakult a Szövetség Esztergomért Összefogás

Megalakult a Szövetség Esztergomért Összefogás ma, a szervezet alapító okiratát a Fidesz, a KDNP, a Fidelitas esztergomi vezetői és a helyi Rudnay Sándor Kulturális és Városvédő Egyesület elnöke írta alá a Vármúzeumban.

Az aláírás előtt György Róbert, a helyi Fidesz elnöke elmondta: az összefogás célja, hogy a résztvevők segítsék egymást a 2014-es választásokra való felkészülésben és közösen dolgozzanak az eredményes szereplésért. Az összefogás magyar, nemzeti demokratikus, keresztény értékrendet követ, és nyitott a jobboldal társadalmi és civil szervezetei számára. A Fidesz helyi elnöke hangsúlyozta: az elmúlt három évben tapasztalt, a személyes politikai érdekeket és szereplési vágyat előtérbe helyező, alkalmatlan városvezetői tevékenység, botránypolitizálás méltatlan Esztergomhoz, és tovább nem tartható, György Róbert emellett kiemelte, hogy az összefogásban a szervezetek közös célja az Esztergom és az esztergomiak érdekét szolgáló városvezetést lehetővé tevő választási siker megalapozása, majd így fogalmazott:

"Elkötelezettek vagyunk Esztergomnak az ország első fővárosához méltó kialakítása, megújítása és fejlesztése érdekében. Tenni kívánunk azért, hogy Esztergom élhetőbb legyen."

György Róbert tájékoztatása szerint a szervezethez a négy alapító együttes ajánlásával lehet csatlakozni és azt jóvá kell hagynia a szervezet koordinátorának, mely tisztségre Völner Pál államtitkárt, a választókerület elnökét kérték fel, aki a felkérést elfogadta. Az együttműködés résztvevői megállapodtak arról, hogy tárgyalásokat kezdenek közös polgármester-jelölt és képviselő-jelöltek indításáról, és havonta egyeztető megbeszélést tartanak.

A Szövetség Esztergomért Összefogás Alapító Levele

Szövetség Esztergomért Összefogás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 18:36, csütörtök | Helyi

Elindult a "piskóta" körforgalom építése Esztergomban

Április 30-án indult a Dobogókői út – Petőfi Sándor út – Terézia utca – Kálvária út kereszteződésénél a körforgalom építése.

2024. Május 02. 18:34, csütörtök | Helyi

Salomon Ultra-Trail Hungary terepfutóverseny

2024. május 18-19-én kerül megrendezésre a Salomon Ultra-Trail Hungary terepfutóverseny.

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.