Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2018. Augusztus 07. 05:00, kedd | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu

Megerősítette kapcsolatát az ünneplő Esztergom és Cambrai

Megerősítette kapcsolatát az ünneplő Esztergom és Cambrai

Együtt ünnepelte meg Esztergom és Cambrai testvérvárosi kapcsolatának 25 éves jubileumát a francia városban a közelmúltban. A felek meg is erősítették kapcsolatukat.

Tavaly Esztergomban ünnepelte a két város 25 éves kapcsolatát, idén viszont Cambraiban, ahol az évfordulós ünnepségen részt vett többek közt Bánhidy László alpolgármester és a Cambrai-Esztergom Baráti Társaság tagjai is.

A cambrai-i városházán beszédet mondott Károlyi György, Magyarország párizsi nagykövete, François Xavier Villain, Cambrai polgármestere, Bánhidy László, Esztergom alpolgármestere, Bernard Lenormand és Mogyorósi József, a két baráti társaság elnöke, Gérard Tournay a baráti társaság korábbi elnöke. Az eseményen Baranyai Judit, a párizsi Balassi Intézet művészeti titkára is megjelent.

„A beszédekben elhangzott az elmúlt 25 év sokoldalú kapcsolatának története: kulturális és sportrendezvények, nyelvtanfolyamok, kirándulások, iskolai diákcserék eseményei, a testvérvárosi kapcsolatok fontossága egymás kölcsönös megértésében, illetve az óhaj a további folytatásra. A cambrai-i jubileumi ünnepséget ez alkalommal is kísérték kulturális rendezvények: Konyicska Renáta nagysikerű zongorakoncertje a helyi színházban, illetve Brassai Gabriella, Nathalie Grekofski és Mudrák Attila kiállítása a városházán" - számolt be a részletekről közösségi oldalán Romanek Etelka polgármester.

Címkék: cambrai, testvérváros

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.